Naime, profesionalni kuvari navode da treba voditi računa da hleb ne bude previše tanak kada ga isečete. Idealno je da budu debljine 1,5 centimetara. Nikada nemojte koristiti u potpunosti svež hleb prilikom pravljenja moča.
Uvek ga pržite u ulju ili masti, a ne na puteru. Vodite računa o tome da mast bude dobro zagrejana. Idealna mera za smesu je 1/4 šoljice mleka i jedno jaje na dve kriške hleba.
U zavisnosti od toga šta preferirate, moče možete poslužiti uz pavlaku, sir, ajvar, džem...
Poreklo recepta za moče nije poznato, mada se određena verzija pojavljuje u rimskom kuvaru iz 14. veka, koji se često pripisuje Apicijusu.
U njemu piše da se bajati hleb potopi u mleko i proprži da bi se rešio problem bajatog ukusa.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 13
Deks
ok
Slobodan Todorović
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar