Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Bosanci žele u EU zbog posla i stabilnosti

Ukoliko bi u ovom periodu bio održan referendum s pitanjem "da li podržavate ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku uniji", 78 odsto građana BiH glasalo bi potvrdno, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je sprovela Direkcija za evropske integracije u prvom tromesečju ove godine.

Zelena stranka: Sistem odbrane od grada neefikasan i skup

Zelena stranka saopštila je danas da je sistem za odbranu od grada u Srbiji, zasnovan samo na korišćenju protivgradnih raketa, neefikasan i skup, a hemikalije kojima se zasejavaju oblaci, kao što je srebro jodid, štetne su po čoveka i životnu sredinu.

Gašić: Vodi se kampanja protiv mene

"Optužbe Agencije za borbu protiv korupcije nastavak su kampanje koja se vodi protiv mene", izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić i optužio Agenciju da javno vodi postupak.

Šešelj: Amerikanci će nas napasti na Vidovdan

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da se pod američkim rukovodstvom mesecima priprema teroristička akcija "Orao" koju bi 28. juna, na Vidovdan, trebalo da izvedu grupe raspoređene širom Srbije.

Nasilnici ostaju bez oružja

Nasilnici u porodici ubuduće neće moći da poseduju vatreno oružje i postojaće mogućnost da budu poslati na lečenje u zdravstvene ustanove.

Zapalio porodičnu kuću

Užička policija podnela je krivičnu prijavu protiv L.M. iz Kosjerića, koji je zapalio svoju kuću u selu Jakalj kod Bajine Bašte.

U Rusiji skoro 15.000 radnika iz Srbije

U toku prošle godine oko 15.000 građana Srbije dobilo je mogućnost za radni angažman u Rusiji, a u toku je izrada Međudržavnog sporazuma za zapošljavanje kojim će se precizinije urediti oblast radnih odnosa.

Pančevački DSS "preleteo" u SNS

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je da je celokupan gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Pančevu prešao u SNS.

Hrvatska od EPS-a traži 120 miliona evra

Hrvatska elektroprivreda (HEP) kreće u rešavanje potraživanja od Elektroprivrede Srbije (EPS), na osnovu ulaganja u Termoelektranu Obrenovac i rudnik Tamnava, tokom 70-ih godina, a prema dosad objavljenim podacima reč je o iznosu u protivvrednosti današnjih 120 miliona evra.

Nikolić odlikovao Kastra

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je lideru kubanske revolucije i bivšem predsedniku Kube Fidelu Kastru Orden Republike Srbije za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između Srbije i Kube.

Do kraja maja nestabilno vreme

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas posle podne i uveče, kao i u toku sutrašnjeg dana lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnijim padavinama od 20 litara po kvadratnom metru za tri sata sa olujnim vetrom i gradom.

Bogaroški protiv izdavanja zemljišta strancima

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški protivi se dugoročnom izdavanju zemljišta stranim kompanijama i smatra da zemljište treba da bude na raspolaganju registrovanim gazdinstvima.

U Srbiji diploma nepoželjna pri zapošljavanju

Srbija, BiH, Hrvatska, Grčka i Kipar spadaju u zemlje u kojima se osobe sa diplomom teže zapošljavaju nego lica sa nižim obrazovanjem - pokazuju najnoviji podaci sa evropskih visokoškolskih institucija.