Bogaroški protiv izdavanja zemljišta strancima

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški protivi se dugoročnom izdavanju zemljišta stranim kompanijama i smatra da zemljište treba da bude na raspolaganju registrovanim gazdinstvima.
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški protivi se dugoročnom izdavanju zemljišta stranim kompanijama i smatra da zemljište treba da bude na raspolaganju registrovanim gazdinstvima.

Povodom stava Asocijacije poljoprivrednika da će se izmenama zakona o zemljištu omogućiti dugoročno izdavanje državne zemlje pravnim licima na osnovu investicionih planova, Bogaroški je rekao da je nedopustivo da donošenje tog zakona prođe bez javne rasprave i da se u njega ugrađuju nekvalitetna rešenja. Poljoprivredno zemljište je, po njegovoj oceni, poslednji i najvredniji resurs kojim raspolaže Republika Srbija, naročito Autonomna pokrajina Vojvodina. Ukoliko bi se u toj oblasti povukli potezi koji ne bi uzeli u obzir interese poljoprivrednika iz Vojvodine, Bogaroški tvrdi da bi se suočili da decenijskim posledicama.

"Već smo imali ishitrene odluke oko davanja državnog zemljišta u dugoročni zakup arapskim kompanijama, gde smo onemogućili poljoprivrednike iz nekoliko naseljenih mesta da u narednih 40 godina faktički mogu da se nadaju da će doći u posed kroz zakup. Ukoliko se taj izuzetak pretvori u zakonsko pravilo, bojim se da to ništa dobro neće doneti", rekao je Bogaroški.

On smatra da državno zemljište treba bude na raspolaganju registrovanim gazdinstvima. To je, po njemu, jedini garant da će novac koji se stvori kroz poljoprivredu i ostati u mestima gde je i stvoren.

  • jana

    22.05.2015 05:57
    moj bogaroski vi ste bili i za to da se ispostuje odluka apellacionog suda pa da se marta takac smeni ali vi ste tu izgleda samo figura

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina