Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Španci protestovali zbog abortusa

Hiljade Španaca protestovalo je na ulicama Madrida upozoravajući vladu zbog mogućnosti da se odustane od planova da se ženama ograniči pravo na abortus.

Demanti Foneta o netačnoj vesti o letu helikoptera

Novinska agencija FoNet u toku protekle večeri i noći nije objavila vest da je vojni helikopter sleteo u Beograd, kako je to netačno objavljeno na pojedinim portalima i društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

Pajtić: DS je udvostručila rejting

Demokratska stranka je jedina politička organizacija koja je za nekoliko meseci uspela da udvostruči rejting i podršku građana, izjavio je lider te stranke Bojan Pajtić.

Ikea ukinula magazin zbog antigej zakona

Najveći svetski prodavac nameštaja Ikea saopštio je da prekida objavljivanje svog onlajn magazina u Rusiji iz straha da se njime krši tamošnji zakon o zabrani promovisanja istopolnih vrednosti pred maloletnicima.

Egipat planira izgradnju nove prestonice

Egipatska vlada saopštila je da planira da istočno od Kaira izgradi novu prestonicu, a projekat bi trebalo da košta 45 milijardi dolara i da bude završen za najkasnije sedam godina.

Nema preživelih u padu helikoptera

U padu vojnog helikoptera, koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara, nema preživelih, saopštilo je Ministarstvo odbrane nakon obavljenog uviđaja.

Netanijahu: Zapadne vlade pokušavaju da me sruše

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu optužio je "zapadne vlade, a najviše skandinavske" da pokušavaju da ga uklone s vlasti, trošeći milione dolara za mešanje u predstojeće izbore, na kojima je on suočen s teškim izazovom.

Beta se izvinila zbog vesti o sletanju helikoptera

Direktor beogradskog Instituta za majku i dete Radoje Simić izjavio je u petak uveče RTS-u da je ekipa lekara tog instituta bila spremna za prihvatanje bolesne bebe koja je helikopterom prevožena u Beograd, a ne da je dočekala bebu koja je upućena na lečenje, kako je prenela agencija Beta.