Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Epidemija gripa u Šumadiji

Institut za javno zdravlje Kragujevac proglasio je epidemiju gripa u Šumadiji, izjavio je pomoćnik direktora tog instituta Predrag Delić.

Oružje u ilegalnom posedu

Policija je odredila zadržavanje do 48 sati Novosađaninu M.P. (27) zbog sumnje da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i neovlašćeno držanje opojnih droga.

"Brisel zabrinut zbog odlaganja Reportera"

Portparolka evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana Maja Kocijančić izjavila je danas da u Briselu sa zabrinutošću gledaju na odluku televizije B92 da iz bezbednosnih razloga ne emituje emisiju "Reporter", posvećenu korupciji u srpskom fudbalu.

Preminula pacijentkinja obolela od gripa

Pacijentkinja iz Novog Pazara (58), koja je obolela od gripa i čije je zdravstveno stanje od prijema na lečenje bilo kritično, preminula je jutros u Kliničkom centru Kragujevac.

Optuženi za ubistvo Njemcova priznao krivicu pod prisilom

Bivši čečenski policajac koji je priznao da je učestvovao u ubistvu ruskog opozicionog aktiviste Borisa Njemcova "verovatno je priznao pod torturom", izjavio je danas član kremaljskog Saveta za civilno društvo i ljudska prava Andrej Babuškin.

Zbog štrajka prosvetara đaci bez male mature?

Mala matura koja se, sve izvesnije, neće održati, očajni školarci i njihovi roditelji, zaoštravanje protesta, a ponegde osam do devet časova u nizu - ovo je trenutna slika najdužeg štrajka prosvete u srpskoj istoriji.

Mirović: Ne sprema se smena Nikolića

Potpredsednik SNS Igor Mirović rekao je da će najkasnije do leta, čim se završe izbori unutar stranke i konstituiše Glavni odbor, biti formiran i Generalni sekretarijat SNS, a da napisi o smeni Radomira Nikolića sa mesta šefa Izvršnog odbora stranke nemaju nikakvog osnova u realnosti.

Čorba: SVM sprovodi diktaturu u medijima

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara smatra da je pravo vojvođanskih Mađara na informisanje već godinama u stegama jednopartijskog monopola Saveza vojvođanskih Mađara i diktature koju SVM sprovodi nad uređivačkom politikom.

Vulin i Šešelj danas na Miloševićevom pomenu

U Požarevcu će danas biti obeleženo devet godina od smrti bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića. U dvorištu porodične kuće Miloševićeve supruge Mirjane Marković, gde je nekadašnji šef države sahranjen, okupiće se njegove partijske kolege, saborci i poštovaoci.

Grčka će tražiti ratnu odštetu od Nemačke

Levičarska grčka vlada tvrdi da Nemačka nije u punom iznosu obeštetila Grčku za brutalnu okupaciju u Drugom svetskom ratu, i to pitanje je povezala sa svojim aktuelnim dugom prema stranim poveriocima.

SAD ukinule sankcije Belarusnjeftu

SAD su danas ukinule sankcije beloruskom energetskom udruženju Belarusnjeft, koje su uvedene 2011. godine, kada se ona uključila u iranski naftni sektor.

Hrvatski poslanici ublažili stav prema Srbiji

Hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu ublažili su svoje stavove prema izveštaju o napretku Srbije, i više ne uslovljavaju Srbiju njenim odustajanjem od zakona koji joj omogućava da sudi za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj.