Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zašto najbolji napuštaju Srbiju?

Profesor Miodrag Zec ocenjuje kako je Srbija suviše mala država da bi mogla sebi da priušti takav luksuz da joj najškolovaniji ljude odlaze u instranstvo u potrazi za boljim životom.

Grob Sadama Huseina sravnjen sa zemljom

Grob svrgnutog iračkog lidera Sadama Huseina u Tikritu bukvalno je sravnjen sa zemljom, u žestokim sukobima ekstremista Islamske države i iračkih snaga bezbednosti, koji se bore za kontrolu nad tim gradom.

Gori manastir u centru Moskve

U moskovskom Novodeviči manastiru, ili manastiru Bogorodice Smolenske, večeras je izbio požar. Vatrogasci su na licu mesta, javlja Raša tudej.

Medicinari protestovali u Parizu

Nekoliko desetina hiljada lekara i drugih medicinskih radnika organizovalo je danas protestnu šetnju ulicama Pariza zahtevajući izmenu kontroverznog zakona o zdravstvu koji u utorak treba da se nađe pred komitetom francuskog parlamenta.

Može li država da pomogne siromašnima?

Računi više od 213.000 građana su blokirani, a bar 100.000 domaćinstava godinama gomila neplaćene račune za struju. Još toliko ih je dužno za komunalije. U začarani krug dugovanja najdublje su zagazili najsiromašniji. 

Sudarili se avioni tokom pripreme za aeromiting

Dva indonezijska akrobatska aviona sudarila se tokom priprema za aeromiting na malezijskom ostrvu Langkavi, a piloti su uspeli da se katapultiraju. Jedan od aviona pao je na dve kuće i zapalio ih.

U napadu na selo u Nigeriji 45 mrtvih

Najmanje 45 žitelja jednog sela, među kojima ima žene i deca, ubijeno je u napadu u državi Benue, u centralnom delu Nigerije, iza koga se veruje da stoje stočari iz lokalnog plemena, saopštila je policija i zvaničnici.

Održana komemoracija poginulim lekarima iz Novog Pazara

U Novom Pazaru danas je u prisustvu porodica i prijatelja održana komemoracija dvojici zdravstvenih radnika Dževadu Ljajiću i Miroslavu Veselinoviću koji su nastradali prilikom pada vojnog helikoptera koji je prevozio životno ugroženu bebu u Beograd.

Sumnjiva nabavka lekova vredna 10 milijardi dinara

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost iz Beograda (CRTA) ocenio je da je Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) loše organizovao centralizovanu nabavku lekova sa A i A1 liste vrednu blizu 10 milijardi dinara i naveo da je postupak bio netransparentan.

Britanski tinejdžeri uhapšeni jer su hteli u ID

Tri britanska tinejdžera su uhapšena u turskom gradu Istanbulu u pokušaju da pređu granicu u susednu Siriju kako bi se pridružili ekstremističkoj grupi Islamska država, saopštili su danas turski zvaničnici.

Od sutra suđenje optuženima za terorizam

Pred Specijalnim sudom u Beogradu u ponedeljak počinje suđenje grupi koja se sumnjiči za planiranje terorističkih napada, kao i za finansiranje odlazaka više građana Srbije u kampove za obuku islamskih terorista u Siriji.

Odobren kredit za "Kostolac B"

Nadzorni odbor "Elektroprivrede Srbije" odobrio je dugoročni zajam od 608,26 miliona dolara za realizaciju druge faze projekta "Kostolac B".

Petrović pozvao opoziciju na okupljanje

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović pozvao je danas sve opozicione parlamentarne i vanparlamentarne stranke i pokrete da nađu zajedničke tačke za alternativnu ekonomsku i državnu politiku i započnu suštinsku borbu protiv tabloidizacije društva.