Sudarili se avioni tokom pripreme za aeromiting

Dva indonezijska akrobatska aviona sudarila se tokom priprema za aeromiting na malezijskom ostrvu Langkavi, a piloti su uspeli da se katapultiraju. Jedan od aviona pao je na dve kuće i zapalio ih.
Dva indonezijska akrobatska aviona sudarila se tokom priprema za aeromiting na malezijskom ostrvu Langkavi, a piloti su uspeli da se katapultiraju. Jedan od aviona pao je na dve kuće i zapalio ih.

Avioni su se srušili u Maleziji, a jedan od njih udario je u dve kuće koje su se zapalile, javlja Raša tudej.

Prvi avion je pao u krugu internacionalnog aerodroma Langkavi, a drugi nedaleko od obližnjeg sela.

Obuka je odmah obustavljena, a spasilačke ekipe poslate na mesta pada aviona. Potrazi su se priključili i helikopteri Kraljevskog vazduhoplovstva Malezije.

Četiri pilota, koja su upravljala avionima, uspela su da se katapultiraju. Oni su, prema prvim izveštajima, zbrinuti u obližnjoj bolnici.

Dva aviona KAI KT-1 "Vongbi", korejske proizvodnje, izdvojila su se iz šestočlanog akrobatskog tima indonezijskih vazduhoplovnih snaga, kako bi izveli manevar izbegavanja u poslednjem trenutku.

"Dva aviona iz našeg akrobatskog tima 'Jupiter' bila su na probi za vazduhoplovnu paradu u Langkavi, u Maleziji, kada su se sudarila i srušila. Sva četiri pilota iz oba aviona su bezbedna. Oni su se katapultirali kada su počeli da gube kontrolu nad letelicama", izjavio je portparol indonežanske vojske Fuad Basja.

Akrobatski tim se pripremao za međunarodnu pomorsku i vazduhoplovnu paradu LIMA 2015, koja se održava sledeće nedelje. Reč je o jednoj od najvećih takvih parada u azijsko-pacifičkom regionu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.