Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preminuo Teri Pračet

Britanski pisac Teri Pračet, autor popularnog serijala romana o Disksvetu, preminuo je danas.

EP traži međunarodnu istragu ubistva Njemcova

Evropski parlament zatražio je međunarodnu istragu ubistva ruskog opozicionog političara Borisa Njemcova uz ocenu da je to "najznačajnije političko ubistvo u skorašnjoj ruskoj istoriji".

Vanja Kovač pobednica "Besede u Zoranovu čast"

Studentkinja iz Beograda Vanja Kovač pobednica je ovogodišnjeg takmičenja "Besede u Zoranovu čast", koje se 10. godinu održava u znak sećanja na ubijenog lidera Demokratske stranke (DS) i premijera Zorana Đinđića.

Poslanici traže naknadu za putarinu

Poslanik Jedinstvene Srbije Petar Petrović zatražio je danas da se poslanicima, kada dolaze na zasedanja republičkog parlamenta, nadoknade troškovi za korišćenje autoputa.

Više od 300 pritužbi trudnica zbog nedobijanja naknade

Roditeljski portal "Bebac" saopštio je da je ombudsmanu Saši Jankoviću poslao zbirnu pritužbu u ime 300 trudnica iz Srbije, koje već mesecima ne dobijaju naknadu za trudničko bolovanje od Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje.

Od gripa umrle 24 osobe u Srbiji

U Srbiji su od gripa umrle 24 osobe, saopštio je danas Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", a epidemija je proglašena u tri okruga.

Đedovac: "Hazarska nekropola" poput Atlantide ili Maču Pikčua

Predsednik opštine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac uputio je urgenciju Ministarstvu kulture kojom traži da ubrza prikupljanje i izradu neophodnih akata kako bi Vlada donela odluku o proglašenju arheološkog lokaliteta "Hazarska nekropola" kulturnim dobrom od izuzetnog značaja za državu.

Mrak progutao Siriju

Posmatrajući građanski rat u Siriji kroz noćne satelitske snimke, istraživač Si Li je tokom četiri godine gledao kako se širi mrak po severu i istoku te zemlje, sve dok 83 odsto površine Sirije nije ostalo bez svetla.

EU: Neprihvatljivo nazvati ulicu po Miloševiću

Neprihvatljivo je da se jedna ulica u Ranilugu nazove po bivšem jugoslovenskom predsedniku i haškom optuženiku Slobodanu Miloševiću i to ne doprinosi dijalogu, saopštila je danas Kancelarija EU na Kosovu.

Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena

Pre 12 godina, na ulazu u zgradu Vlade Srbije, ubijen je prvi demokratski izabrani premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić. Svakog 12. marta, sada već više od decenije, postavlja se isto pitanje - gde bi Srbija bila da je Đinđić danas živ?

Reporteri bez granica deblokirali cenzurisane sajtove u 12 zemalja

Povodom Svetskog dana protiv cenzure na Internetu, koji se obeležava 12. marta, Reporteri bez granica su pokrenuli operaciju "Kolateralna sloboda" i deblokirali devet cenzurisanih informativnih veb sajtova u 12 zemalja koje je ova organizacija proglasila "neprijateljima Interneta".