Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Lufthanza otkazala polovinu letova

Nemačka aviokompanija "Lufthanza" otkazala je danas oko 750 letova usled štrajka pilota, koji su započeli dvodnevni prekid rada zbog dugoročnog spora sa upravom oko prevremenog penzionisanja, javili su nemački mediji.

Venecuela kritikuje SAD preko oglasa

Venecuela je zakupila celu stranicu oglasnog prostora u Njujork tajmsu kako bi preko nje odbacila pokušaje SAD da se mešaju u unutrašnje stvari ove zemlje.

Pola veka od prve "šetnje" u svemiru

Rusija danas obeležava 50 godina od kada je, tokom leta svemirskog broda "Voshod 2", sovjetski kosmonaut Aleksej Leonov izašao iz letelice i postao prvi čovek koji je "prošetao" svemirom.

Francuska legalizovala eutanaziju

Francuski poslanici izglasali su danas, velikom većinom glasova, zakon kojim se lekarima odobrava da uvedu pacijente u poslednjoj fazi neizlečive bolesti u dubok san koji se završava smrću.

Nagrada "Miloš Žutić" glumcu Nebojši Dugaliću

Glumačka godišnja nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) - Nagrada "Miloš Žutić", za 2014. pripala je istaknutom dramskom umetniku Nebojši Dugaliću, koji je postao 20. laureat tog uglednog priznanja, saopštio je danas UDUS.

Vučić: A zašto neko mora da bude kriv?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je vojni helikopter koji se srušio pre tri dana imao goriva za još više od sat vremena od momenta kada je pao, da je bio ispravan kada je poleteo, da su letilicom upravljali vrhunski obučeni ljudi, i da se ne može isključiti kvar kao uzrok nesreće.

Pritisci ugoržavaju samostalost tužilaca

Skupština Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije izdala je Deklaraciju u kojoj je ocenila da dosadašnja reforma pravosuđa nije donela očekivane i željene rezultate jer se "nedozvoljenim pritiscima neretko ugrožava samostalnost javnog tužilaštva".

Oboren američki dron u Siriji

Sirijska vazdušna odbrana oborila je američku bespilotnu letelicu za nadgledanje u priobalnoj provinciji Latakija, javila je državna novinska agencija SANA.

Evro sutra tačno 120 dinara

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 120 dinara za jedan evro, što će biti najviša vrednost dinara ove godine.