Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dolar ojadio američke firme

Jačanje dolara je u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu korporacijama iz Severne Amerike nanelo gubitke od 18,66 milijardi dolara, budući da je negativno uticalo na poslovanje tih kompanija u inostranstvu, piše američki poslovni portal Biznis insajder.

Devenport: Uskoro ćemo proći važnu prekretnicu

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport rekao je danas da će Evropska unija i Srbija uskoro proći jednu važnu prekretnicu i izrazio nadu da će tokom ove godine biti otvoreno prvo poglavlje u pretpristupnim pregovorima o članstvu Srbije. 

Propao konkurs za direktora RTS-a?

Predsednik Upravnog odbora Radiotelevizije Srbije (RTS) Zoran Popović izjavio je da se za direktora javnog servisa prijavilo 19 kandidata, pošto je toliko koverti stiglo do ponedeljka u 16 sati na pisarnicu Takovske 10.

Dve i po godine zatvora zbog Bude sa slušalicama

Sud u Mjanmaru osudio je danas na dve i po godine zatvora Filipa Blekvuda (32) sa Novog Zelanda i njegove poslovne saradnike iz Mjanmara, zbog uvrede budizma time što su u reklamiranju svog bara koristili psihodelični prikaz Sidarte Gotame - Bude, sa slušalicama na ušima.

Putinova olovka u muzeju

Olovka kojom je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao sporazum o pripajanju Krima Rusiji danas će prvi put biti izložena na otvaranju izložbe u Muzeju savremene ruske istorije u Moskvi.

Prosvetari u štrajku bez drugog dela februarske plate?

Prosvetni radnici koji štrajkuju mogli bi u petak da ostanu bez drugog dela februarske plate, jer mnogi direktori škola odbijaju da postupe po nalogu Ministarstva prosvete i obračunaju im zaradu samo za vreme za koje su držali nastavu.

SAD: Otac ubio dvoje dece i sebe

Policija je pronašla tela muškarca i dvoje njegove male dece nakon ulaska u jedan stan u Springfildu, u državi Misuri, posle okončanja opsade i pregovora koji su trajali skoro 24 sata, saopštila je policija.

Protest prosvetara u podne

Prosvetni radnici, članovi dva reprezentativna sindikata, danas će organizovati protest u Beogradu i jednodnevnu potpunu obustavu rada.