Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Istražitelj UN za torturu ne može u američke zatvore

Vodeći istražitelj za torturu pri Ujedinjenim nacijama Huan Mendez optužio je SAD da mu dugo vremena ne odgovaraju na zahteve da poseti američke zatvore. Osim toga, on je istakao i da su mu odbili pristup zatvorenicima u Gvantanamu.

Pao vojni helikopter - 11 mrtvih

Prilikom pada helikoptera američke vojske u blizini vojne baze Eglin, u saveznoj državi Floridi, poginuli su svi u letelici - sedam marinaca i četvorica članova posade.

12. mart

Neko bi morao da iskoristi ovaj period i da prikuplja bisere narodnih predstavnika.

Hitler isprobavao rakete na sopstvenom narodu

Tokom Drugog svetskog rata Adolf Hitler je bombardovao hiljade Nemaca raketama Fau-2, kako bi testirao njihovu snagu, i posle je za to pokušao da okrivi saveznike, navode tajni dokumenti koje je decenijama čuvao jedan nemački kolekcionar.

Maduru odobreno da donosi zakone kako želi

Venecuelanski Kongres odobrio je zahtev predsednika Nikolasa Madura za većim ovlašćenjima, za koja je rekao da su mu potrebna da bi zaštitio tu socijalističku južnoameričku zemlju od američkog "imperijalizma".

Dinar sutra jači za 0,2 odsto

Dinar će sutra ojačati 0,2 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će biti 120,7083 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Nemačka odbila da Grčkoj isplati ratnu odštetu

Nemačka vlada odbila je grčka potraživanja u vezi sa reparacijom i odštetom za vreme Drugog svetskog rata i odbacila zahteve grčkog ministra pravde Nikosa Paraskevopulosa o zapleni nemačke imovine u Grčkoj.