Info
16.03.2015.
06:35 > 06:57
Vojvođanski, ali i paori širom Srbije nemaju kome da prodaju proizvode jer je prerađivačima jeftinije da mleko uvoze iz Evropske unije.
  • yunior

    16.03.2015 10:22
    Mi ne znamo ni cackalice da napravimo a kamoli mleko .
  • Samo u Srbiji

    16.03.2015 10:21
    Da je ovo Vojvodina ovakvih stvari ne bi bilo, ali posto je ovo Srbija ....
  • goran

    16.03.2015 10:20
    Otkad je aflatoksin sinonim za kvalitetno ?
  • Observer

    16.03.2015 10:02
    Kompleksno
    Stanje je kompleksno, ali se može rešiti. Ugrađivanje je sigurno u modi, ali je problem iskonski. Nema domaćina, nema Strategije razvoja poljoprivrede, koja je napisana i negde sklonjena. Cene neće biti problem, kad se urade pariteti. EU na veliko stimuliše svoje poljoprivrednike, zbog opstanka ruralnih zona. Ova strategija je njihovo pitanje br.1 sigurnosti države. Odavno pišem slično i često mi ne objave komentar, pitajmo se zbog čega ?
  • StudenatJoe

    16.03.2015 09:38
    Evropska unija, odnosno mnoge njene clanice subvencionisu kako poljoprivredu tako i stocarstvo, posebno one kojima je to glavni izvor prihoda, poput recimo Holandije. Srbija je oduvek bila zemlja stocara i poljoprivrede. Subvencija nema. I drzava je u pravu. Nas seljak ce radije da kupi svu potrebnu masineriju za obradu svoja 3 jutra zemlje (sto ukljucuje traktore, kombajne i pripadajucu masineriju), samo da bi ispao veci "baja" od komsije. Onda ce taj komsija da kupi noviji model traktora samo da bi ispao bolji od prvog. I tako u krug. Dok se u Holandiji mali privrednici udruzuju u zadruge, pa zajednicki kupuju masine i obradjuju zemlju. Ista je situacija i u drugim privrednim granama. Samo da komsiji crkne krava. Protiv mentaliteta se ne moze...
  • Kaja

    16.03.2015 09:27
    A aflatoxin???
    Ma kakvo kvalitetno mleko, ono što je sigurno to jeste da prelazi dozvoljene granice aflatoksina koje važe npr u Mađarskoj. Neću kupiti domaće mleko dok se to ne reši, a ko veruje Ceci, njenoj reklami i političarima neka ga slobodno pije i daje svojoj deci. Da smo svi imali ovakav stav od početka problem bi bio odavno rešen.
  • Sale NS

    16.03.2015 09:25
    Pustinjska varijanta
    To vam je kao kad u pustinji umireš od žeđi a imaš vodu u kolenu !
  • 16.03.2015 09:22
    MNT
    Verovatno svi znate šta znače skraćenice ing. doc.
    ecc. i ostalo ispred imena.
    Trebala bi mi Vaša pomoć, predlozi za funkciju marionete stranog režima. To je funkcija u vladi.
    Koja bi najprikladnija skraćenica bila,
    možda mnt. ?
    Neki su zaslužili da je dobiju, za odanost specijalnom ratu protiv ovog naroda.
    Takođe, valjalo bi smisliti neku i za glupost.
    To nije teško - glp.
  • Jan

    16.03.2015 08:14
    Pajticu,ne muci vise nas Vojvodjane vec lepo raspisi prevremene pokrajinske izbore!!
  • Alexa

    16.03.2015 08:14
    korak ka resenju
    Pre 2 nedelje sam prisustvovao predavanju koje je drzao profesor sa univerziteta u Kopenhagenu, i tema je bila proizvodnja mleka u Danskoj. Za proteklih 15 godina se broj farmi tamo smanjio za pola, a velicina farme se povecala mnogostruko, dakle ukrupnjavanje, kao sto je receno u tekstu.
    Naravno, drzava je to veoma izdasno subvencionisala. Na kraju predavanja jedan covek iz Grcke je pitao jedno logicno pitanje: Kako mi na balkanu i u grckoj da se borimo protiv takve konkurencije na trzistu? Farme su nam male, drzava ne subvencionise, moderna tehnologija nam je skupa?
    Covek je rekao sledece, ja ne vidim drugo resenje nego da se manje farme udruzuju, zajedno kupuju modernu tehnologiju i dele troskove, pa ce na gomili imati nize troskove proizvodnje...
    Nije li ironija zivota da su se 90ih ljudi borili da se socijalizam ukine i da postanemo kapitalisti(cka lovina) da bi danas dosao Danac i rekao da treba da farmeri da se udruzuju u zadruge.
    A na drzavu treba gledati kao na neprijatelja. Jer prijatelj sigurno nije. Farmeri treba da se udruzuju i da potpuno zaobidju drzavu u celom lancu. Sami nadjite gde cete da izvezete, sami nadjite gde cete da prodate, a kad uspete, i kad dodje neka politicka klika da se slika sa vama, uspesnim farmerima, nemojte zaboraviti da na njih istovarite prikolicu stajnjaka. Pred istim tim kamerama.
  • boco

    16.03.2015 08:08
    pod hitno zoranu mihajlovic za minstricu poljoprivrede
  • 16.03.2015 08:00
    zamena teza
    1. Od afere sa aflatoksinom ne kupujem ni domaće mleko ni domaće mlečne proizvode. I ne zanima me da li ga sada ima ili nema, jer ne verujem institucijama ove zemlje uz čiji se blagoslov aflatoksično mleko prodavalo.
    2. Ja ne vidim u prodavnicama to jeftino mleko iz EU. A imam problm da nađem Danone jogurt kojeg je ranije bilo na policama boljih marketa.
    3. Naše mlekare uvoze mleko u prahu i to pakuju u tetrapak, što im je jeftinije nego da ga otkupe od seljaka. Neka država to ZABRANI.
    4. "Rešenje za sedam dana" - ovo mi zvuči kao Šojićeva plata u petak.
  • Juca

    16.03.2015 07:53
    Neverujem
    Pa kad ste tako kvalitetni zašto sam ja dve godine donosila mleko iz Madjarske gde je 1 litar trajnog mleka 60 dinara i još ti vrate AFU.
    Zašto se preradjevine od mleka i dalje masovno kupuju u Madjarskoj sir trapist,mocarela,vaj krem, feta sir,puter itd itd.
    Sigurno ne zato što su vam proizvodi kvaliteniji i konkuretni cenom.
  • зики

    16.03.2015 07:44
    млеко
    А монопол : Рода, Меркатор и Идеа колико је то процената српског тржишта. Господо паори и вама је канда лакше да просипате млеко него да снизите цене бар на пијацама, а понекад и донирате социјалним и хуманитарним установама?!
  • Plivkanje

    16.03.2015 07:44
    Plivkamo u Vucicevim govancima,prolivima i svim finim stvarcicama koje se samo mogu zamisliti.....
  • Ime mi je ...

    16.03.2015 07:32
    Nije samo što uvoze otpadnu hranu za nas, već kvalitetnu izvoze da bi isti proizvod ali lošijeg kvaliteta uvozili....

    S R A M O T A


    Ja se služim devizom:

    Pamti pa vrati
  • Kiki

    16.03.2015 07:06
    Ako je tako, zasto onda ti isti proizvodjaci traze da se ukine standard EU za nivo aflatoksina u mleku (0.05)? Plivamo mi, ali to nije kvalitetno mleko u cemu mi plivamo.
  • ovdasnji

    16.03.2015 06:41
    kao sto rekoh-
    drzava je zla maceha !
    ps-a kako be se oni ugradili da nema uvoznickog lobija ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna