Grob Sadama Huseina sravnjen sa zemljom

Grob svrgnutog iračkog lidera Sadama Huseina u Tikritu bukvalno je sravnjen sa zemljom, u žestokim sukobima ekstremista Islamske države i iračkih snaga bezbednosti, koji se bore za kontrolu nad tim gradom.
Grob svrgnutog iračkog lidera Sadama Huseina u Tikritu bukvalno je sravnjen sa zemljom, u žestokim sukobima ekstremista Islamske države i iračkih snaga bezbednosti, koji se bore za kontrolu nad tim gradom.

Na video snimku agencije AP iz sela Al-Avja, 13 kilometara južno od Tikrita, vidi se da su od ogromnog kompleksa ostali samo potporni stubovi koji su nekada držali krov.

Zastave šiitske milicije i fotografije njihovih lidera dominiraju u pretežno sunitskom selu, uključujući sliku general majora Kasema Sulejmanija, moćnog iranskog generala koji je savetnik šiitskih milicija na bojnom polju. Tikrit se nalazi pod kontrolom Islamske države od juna prošle godine.

Ekstremisti su u avgustu tvrdili da je grobnica, u selu u kome je Sadam Husein rođen, u potpunosti uništena, ali su lokalni zvaničnici tada rekli da je šteta mala.

Pripadnici antidžihadističkih paramilitarnih snaga poznatih kao jedinice Popularne mobilizacije čine najveći deo snaga koje se već dve nedelje bore da od džihadista Islamske države preuzmu kontrolu nad Tikritom, u čemu im pomažu iračka vojska, policija i druge paramilitarne snage.

Niko od nadležnih nije izneo podatke o žrtvama od početka do sada najveće ofanzive na Tikrit.
  • novosadjan

    16.03.2015 12:20
    blago njima a nas sadam ispod lipe uziva ako nije u rusiji
  • btr

    16.03.2015 07:01
    "iracka vojska, policija i dtuge paramilitarne snage"
    ono kad ti je, osim precednika i ministara, i novinar priucen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.