Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Problemi zbog kiše i snega u Srbiji, u Bajinoj Bašti pokrenuta kližišta

Obilne padavine u Srbiji dovele su do manjih izlivanja vodotokova kod Koceljeve i Šapca, u Topoli je proglašena vanredna situacija, na Zapadnoj Moravi vanredna odbrana od poplava, a zbog snega koji od noćas pada u Zlatiborskom okrugu bez struje je 2.600, u Prijepolju 600 potrošača, a u Priboju 2.500 domaćinstava.

Avion sleteo sa piste u SAD

Više osoba je lakše povređeno kada je danas avion sleteo sa piste na njujorkškom aerodromu "Laguardia" i udario u ogradu, saopštili su zvaničnici.

Meso uginulih svinja završilo na pijaci?

Tokom redovnih kontrola na terenu, radnici Poljočuvarske službe u Mokrinu su u dva navrata zatekli nemile scene seče i krađe leševa uginulih tovljenika u neposrednoj blizini svinjogojske farme u blizini tog mesta kikindske opštine.

Potvrda optužnice za smrt Ćuruvije

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv četvorice pripadnika Resora DB kojom ih tereti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine.

Potvrđena porodična tragedija u Platičevu

Policija iz Sremske Mitrovice potvrdila je danas da je u Platičevu Lj. Z. (54) nožem ubio svog brata u porodičnoj kući i sebi naneo tešku telesnu povredu po vratu, nakon čega je zbrinut u Šapcu. Lj. Z. je van životne opasnosti, dok se identitet ubijenog i motivi napada ne navode.

Bez struje Zlatibor i Priboj, Zapadna Morava buja

Načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je "da je svuda mirno a da se situacija jako intenzivno prati" pred očekivanje izlivanja reka, ali naglasio da je do problema jedino došlo na području Zlatibora, gde zbog padavina i iskakanja električnih vodova oko 200 domaćinstava nema struju.

Nazvali Obamu šimpanzom i dobili otkaze

Službenik policije u Fergusonu je otpušten, a dva gradska službenika su poslata na odsustvo nakon što su savezne vlasti otkrile da su pisali rasističke mejlove.

Pronađeni Iračani kod Smedereva

Policija je na autoputu kod Smedereva zatekla 22 strana državljana bez ličnih dokumenata, koji su peške autoputem išli prema Beogradu.

U Skupštini danas o novim sudijama

Skupština Srbije razmatraće danas kadrovska rešenja, među kojima su i predlozi o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva.

Nastavak suđenja Darku Šariću

Suđenje Darku Šariću i ostalim okrivljenima za pranje novca od trgovine drogom ulaganjem u legalne finansijske tokove biće nastavljeno danas u Specijalnom sudu.