Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dodik: U pokušaju slabljenje Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras da je RS okrenuta miru i slobodnom životu svih građana bez obzira na različitosti, ali da traži da bude poštovana i da ne bude zaobiđena u svim globalnim procesima, pa i ka EU.

FOTO: Jahali konje i prizivali proleće

U babušničkom planinskom selu Gornji Striževac danas je održana tradicionalna manifestacija jahanja neosedlanih konja, kojom se po drevnom običaju priziva proleće.

Njemcov strahovao da će ga Putin ubiti?

Boris Njemcov, ruski opozicioni lider koji je sinoć ubijen u Moskvi, nedeljama je pre svoje smrti javno govorio o strahu da će ga ubiti Vladimir Putin, predsednik Rusije.

Medvedev: Šokiran sam surovim ubistvom Njemcova

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev uputio je saučešće porodici i prijateljima sinoć ubijenog opozicionog lidera Borisa Njemcova, istakavši da je njegov odlazak veliki gubitak za rusko društvo.

Sindikati: Verbić ne bi smeo da bude ministar

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS) Slobodan Brajković sazvao je za nedelju hitnu sednicu Štrajkačkog odbora tog sindikata i Unije sindikata prosvetnih radnika povodom odluke ministra prosvete Srđana Verbića da se oduzme deo zarade prosvetarima u štrajku.

Javne nabavke usporavaju lečenje

Nadležni tvrde da na tržištu ima svih lekova i u apotekama i u zdravstvenim ustanovama. Međutim, za predstavnike farmaceutske industrije, veliki kamen spoticanja jeste cena po kojoj se nabavljaju lekovi, a za direktore kliničkih centara u Srbiji to su javne nabavke.

U pekarama otkriveno 112 radnika na crno

Prilikom nadzora koje je Inspektorat za rad izvršio u privrednim subjektima koji proizvode hleb, pecivo i kolače u Srbiji otkriveno je 112 osoba koje rade "na crno", saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Cipras: Trojka i memorandumi su istorija

Grčka je na početku velike i teške bitke, ali neće pobeći od svojih obaveza, poručio je danas grčki premijer Aleksis Cipras, ističući da su "trojka i memorandumi istorija".