Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Odloženo suđenje Petri Cvijić

Početak ponovljenog suđenja spikerki RTS-a Petra Cvijić (36) zbog optužbi da je svojim automobilom udarila Slobodana Bajića (73), koji je preminuo od zadobijenih povreda odloženo je danas u Drugom osnovnom sudu zbog bolesti sudije.

Keri: Srbija pokazala snažno liderstvo

Američki državni sekretar Džon Keri ocenio je danas, posle razgovora sa šefom diplomatije Srbije i predsedavajućim Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Ivicom Dačićem, da je Srbija pokazala snažno liderstvo i angažovala se u dijalogu sa Kosovom u cilju veće stabilnosti u regionu.

Zabranjen skup proustaške stranke u Zagrebu

Ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić zabranio je proustaškoj Autohtonoj - Hrvatskoj stranci prava (A-HSP) postrojavanje "stranačke vojske" na Trgu bana Jelačića u subotu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

22 godine od zločina u Štrpcima

Žene u crnom, Inicijativa mladih za ljudska prava i Fond za humanitarno pravo će sutra u Beogradu mirovnom akcijom Istina – odgovornost – pravda obeležiti 22 godine od otmice i ubistva 20 putnika iz voza na relaciji Beograd - Bar, najavile su te nevladine organizacije.

U Srbiji oko 450.000 boluje od retkih bolesti

U Srbiji postoji oko 450.000 osoba obolelih od retkih bolesti koji se svakodnevno suočavaju sa problemima finansiranja skupih lekova, bez stručnjaka za retke bolesti i sistemske pomoći države, rečeno je danas na sastanku povodom Dana retkih bolesti.

EU traži oslobađanje Šavčenkove

EU je pozvala Rusiju da hitno oslobodi ukrajinskog vojnog pilota Nađu Šavčenko, nakon 75 dana štrajkovanja glađu iz protesta zbog boravka u zatvoru.

Evro sutra 120,32 dinara

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,3281 dinara za jedan evro.

Mihajlović: Sa Blerom smo imali samo razgovor uz kafu

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da razgovor ministara sa bivšem premijerom Velike Britanije Tonijem Blerom u Beogradu nije bio tajni i da on nije bio angažovan kao savetnik uz nadoknadu, a ministar finansija Dušan Vujović poručio je da Blerov angažman nema nikakve veze sa budžetom.

Protiv Srbije 2.523 pritužbe u Strazburu

Presuda u slučaju vojnih rezervista koji su tražili dnevnice preko Evropskog suda za ljudska prava osetno je smanjila broj pritužbi protiv Srbije koje čekaju na rešavanje.

Direktori izabrani na konkursu podneli ostavke

Direktori tri gradska preduzeća u Kragujevcu, izabrani na konkursu za vreme bivše vlasti, kao i jedne zdravstvene ustanove, podneli su ostavke na te funkcije, a odbornici gradskog parlamenta sutra će ih, na redovnoj sednici, razrešiti funkcija i imenovati vršioce dužnosti.

Minimalac u Bugarskoj 184, u Luksemburgu 1.900 evra

Najnižu minimalnu platu u Evropskoj uniji ima Bugarska u iznosu od 184 evra, dok najviša iznosi 1.923 evra, ili skoro 11 puta više, a dobijaju je radnici u Luksemburgu, pokazuju danas objavljeni podaci Eurostata.