Zabranjen skup proustaške stranke u Zagrebu

Ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić zabranio je proustaškoj Autohtonoj - Hrvatskoj stranci prava (A-HSP) postrojavanje "stranačke vojske" na Trgu bana Jelačića u subotu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić zabranio je proustaškoj Autohtonoj - Hrvatskoj stranci prava (A-HSP) postrojavanje "stranačke vojske" na Trgu bana Jelačića u subotu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ta stranka je zagrebačkoj policiji prijavila okupljanje pod nazivom "Zakletva domovini i zakletva Klubu Hrvatskih patriotskih snaga", a koje je zakazala za 28. februar od 12 do 15 sati u Ilici i na gradskom trgu.

S obzirom na to da organizator osnivanje, postrojavanje i zakletvu stranačke vojske namerava da održi na centralnom gradskom trgu i delimično u najfrekventnijoj ulici, gde se zbog zadovoljavanja različitih potreba stalno nalazi veliki broj građana, izraženu javnu osudu i protivljenje takvom okupljanju, postoji osnovana verovatnoća da bi održavanje i javnog okupljanja uz postrojavanje i polaganje zakletve izazvalo uznemirenost kod većeg broja građana, saopštio je MUP.

S obzirom na vreme, broj učesnika i prirodu okupljanja moglo bi se ozbiljnije poremetiti kretanje većeg broja građana i dovesti do nasilja i ozbiljnijeg remećenja javnog reda i mira", kaže se u saopštenju. Nakon što je MUP objavio da je ustaški skup na centralnom zagrebačkom trgu zabranjen, A-HSP je saopštio da ne ne priznaju odluku ministra i da će u subotu doći na postrojavanje.

Predsednik A-HSP-a Dražen Keleminec postrojavanje je najavio u skandaloznom istupu pred Prekršajnim sudom u Koprivnici. Tada je Keleminec ispred zgrade suda otpevao koljačku ustašku pjesmu "Evo zore, evo dana" i poručio da će iza te pesme uvek stajati, prenosi portal index.hr.
  • зики

    27.02.2015 08:59
    ујке
    једном ујке увек ујке.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.