Odloženo suđenje Petri Cvijić

Početak ponovljenog suđenja spikerki RTS-a Petra Cvijić (36) zbog optužbi da je svojim automobilom udarila Slobodana Bajića (73), koji je preminuo od zadobijenih povreda odloženo je danas u Drugom osnovnom sudu zbog bolesti sudije.
Početak ponovljenog suđenja spikerki RTS-a Petra Cvijić (36) zbog optužbi da je svojim automobilom udarila Slobodana Bajića (73), koji je preminuo od zadobijenih povreda odloženo je danas u Drugom osnovnom sudu zbog bolesti sudije.

Cvijićeva je prošle godine oslobođena optužbi za  teško delo protiv opšte sigurnosti, ali je u maju Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio da joj se suđenje ponovi.

U ponovljenom postupku Apelacioni sud je preporučio rekonstrukciju događaja na licu mesta kako bi se utvrdilo  pravo stanje podsećajući da je nastradali pešak odbačen 10 metara prema datim skicama lica mesta, kao i jer saobraćajno tehničkim veštačenjima nije odgovoreno na pitanje - da li je to bilo moguće u uslovima kretanja brzinom od 50 do 57 kilometara na čas.

Prvi osnovni sud u Beogradu, koji je bio nadležan pre nove mreže sudova, u prvostepenom postupku oslobodio Cvijićevu s obrazloženjem da je utvrđeno da Bajić nije pregažen na pešačkom prelazu.

Cvijićeva je Bajića udarila kolima 9. januara 2012. godine u Vodovodskoj ulici. U prvoj optužnici koju je Prvo osnovno tužilastvo podiglo protiv voditeljke, navodilo se da je ona Bajića udarila na pešačkom prelazu.

Posle saobraćajnog veštačenja kojim je utvrđeno da pešak nije bio na zebri i dopunskog veštačenja koje je to potvrdilo, tužilaštvo je izmenilo optužnicu i navelo da pešak nije bio na pešačkom, ali da je Petra Cvijić bila dužna da obrati pažnju.

Voditeljka RTS-a je od početka suđenja tvrdila da Bajića nije udarila na pešačkom prelazu već da na kolovozu, desetak metara pre prelaza za pešake. Cvijićeva se od incidenta nije pojavljivala na nacionalnoj televiziji, na kojoj je čitala vesti.
  • Carls Tejlor

    27.02.2015 13:03
    Naravno da je odlozeno jer joj je decko premijer...
  • btr

    27.02.2015 00:32
    e, sudijo, sudijo, ne oporavio se! sve je to go lopov do lopova, braćo draga.
  • 26.02.2015 21:27
    Pisale su neke novine da se u međuvremenu petljala sa prvim ministrom ... možda otuda "bolest sudije". verovatno do zastarevanja ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.