Mihajlović: Sa Blerom smo imali samo razgovor uz kafu

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da razgovor ministara sa bivšem premijerom Velike Britanije Tonijem Blerom u Beogradu nije bio tajni i da on nije bio angažovan kao savetnik uz nadoknadu, a ministar finansija Dušan Vujović poručio je da Blerov angažman nema nikakve veze sa budžetom.
Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da razgovor ministara sa bivšem premijerom Velike Britanije Tonijem Blerom u Beogradu nije bio tajni i da on nije bio angažovan kao savetnik uz nadoknadu, a ministar finansija Dušan Vujović poručio je da Blerov angažman nema nikakve veze sa budžetom.

"Potpuno sam sigurna da nije, zato što je ovo bio zaista razgovor uz kafu", rekla je Mihajlović. Na sastanku sa Blerom najviše bilo reči o tome da srpska vlada prvu godinu nije izgubila već je donela reformske zakone, napravila aranžman sa Međuanrdonim monetarnim fondom (MMF) i sada kreće u kapitalne investicije, navela je Mihajlović.

Ministri Vlade Srbije razgovarlai su juče sa Blerom u Klubu poslanika u Beogradu. Mediji su preneli da je Bler srpskim ministrima održao predavanje na koji način treba da komuniciraju sa medijima. Mihajlović je navela da Bler nije jedini čovek sa kojim srpska vlada razmenjuje iskustva o reformskim procesima s tim što su ti nekada pod reflektorima, a nekada bez njih.

Dodala je i da će vlada nastaviti da vodi razgovore o iskustvima drugih država u socijalnim reformama, reformama zdravstva i ekonomije...

Primetivši da je taj sastanak izazvao razne reakcije pre svega opozicije, Mihajlović je kazala da "trenutno ne postoji nikakva razlika između Bojana Pajtića i Vjerice Radete" i poručila da to zapravo pokazuje da je "SNS jedina stranka koja otvara vrata Srbije".

Mihajlović smatra normalnim to što je dolazak Blera u Srbiju izazvao veliku pažnju. Na pitanje da prokomentariše to što je Bler nekad pozivao na bombardovanje Srbije zbog Kosova, Mihajlović je odgovorila da su to činili i drugi političari, pa i bivši predsednik Francuske Žak Širak, ali da to nije smetalo da on 2001. bude "prvi gost u Srbiji". "Ne mislim da je loše da razgovaramo sa svima i smatram da je pogrešno da Srbija stalno ima neprijatelje ili prijatelje. Mi smo kao zemlja otvoreni i ceo svet nas tako prihvata i mislim da je to prednost", naglasila je potpredsednica vlade.

Potpredsednica vlade je na pitanje da li je tačno da je doalzak Blera finansirao fond Ujedinjenih Arapskih Emirata, odgovorila da ne zna, te da zato o tome ne može ni da govori. Podsetila je da je Srbija bila domaćin kineskog samita u decembru kojem su prisustvovali premijeri velikog broja zemalja, kao i da su u Srbiju u prethodnom periodu dolazili državnici "od Olanda do Putina".

I ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, gostujući u emisiji "Talasanje" Radio Beograda 1, ocenio da je sastanak sa Blerom protekao dobro i dodao da je taj "susret predstavljen tabloidno u našoj zemlji". "Dovoljno je samo da kažem da smo imali taj sastanak", poručio je Tasovac.


  • DOBRAKOVO

    27.02.2015 12:28
    da
    Zuti se sad dali u botove pa navalili na coveka koji im je bio i ktitor i investitor u borbi sa Milisevicem, on im je doneo pobedu.. Bruke, tako se sa prijateljem postupa.
  • DOKONI

    27.02.2015 12:25
    yu
    Covek radi konslutanski posao i ne razumem zasto ga sad ovde pravi DS ovci negiraju kada je Bler njih 2000 doveo na vlast i sve ucinio da sruse Milosevica. Nisu mu se ni oduzili ili jesu, nemam pojma.
  • Sima

    27.02.2015 09:28
    Ako ce nam nesto pomoci ti saveti Blera zasto da ne. On covek ima velikog iskustva u politici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.