Vujović: Da je Železara moja, potpisao bih sa Esmarkom

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da bi, da je Železara njegova, potpisao ugovor o prodaji čeličane Esmarku, ali da bi, kako je rekao, nastavio da radi monitoring kao što je bilo dogovoreno.
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da bi, da je Železara njegova, potpisao ugovor o prodaji čeličane Esmarku, ali da bi, kako je rekao, nastavio da radi monitoring kao što je bilo dogovoreno.

"Da je Železara moja, ja bih potpisao, ali bih nastavio da radim monitoring kao što je dogovoreno. Za mene bi, od onog momenta kad smo uzleteli, monitoring bio dovoljan", rekao je Vujović u intervjuu za Novi magazin.

On je ukazao da prodaja Železare Smederevo nije realizovana zbog teškoća u shvatanju rizika i u mogućnostima koje nudi naš pravni sistem. "Zamislite taj aranžman za Esmarkom kao skijašku skakaonicu, Železara je kao skijaš koji treba da se spusti uzletištem i skoči. Mi smo na vrhu skakaonice sa 170 miliona dolara obrtnog kapitala i želimo da kontrolišemo kako ćete trošiti sredstva", slikovito je objasnio Vujović istakavši da je smisao korišćenja tih para da se postigne ubrzanje uključivanja druge visoke peći.

Govoreći o sudbini 512 preduzeća koja su se našla na spisku Agencije za privatizaciju, Vujović je kazao da njihov status mora da bude rešen do kraja ove godine, jer para za njih više nema. Kako je kazao, počelo se sa rešavanjem sudbine 188 preduzeća, od kojih će neka biti privatizovana, a neka će otići u stečaj.


  • Milan II

    27.02.2015 11:18
    Pa što MU to nije rekao!
  • Ministre

    26.02.2015 18:08
    da je ferari moj,ja bi ga vozio...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija