Njemcov strahovao da će ga Putin ubiti?

Boris Njemcov, ruski opozicioni lider koji je sinoć ubijen u Moskvi, nedeljama je pre svoje smrti javno govorio o strahu da će ga ubiti Vladimir Putin, predsednik Rusije.
Boris Njemcov, ruski opozicioni lider koji je sinoć ubijen u Moskvi, nedeljama je pre svoje smrti javno govorio o strahu da će ga ubiti Vladimir Putin, predsednik Rusije.

Britanski “Independent” preneo je izjavu Njemcova koju je ovaj dao 10. februara za ruski sajt "Sobesednik" 10. februara.

"Bojim se da će me Putin ubiti. Verujem da je on pokrenuo rat u Ukrajini. Baš ga ne volim", rekao je tada Njemcov. Njegovi prijatelji kazali su da je vođa opozicije primio anonimne pretnje smrću putem Interneta.

"Boris je s vremena na vreme primao pretnje putem društvenih mreža... Boris je bio zabrinut. Govorio je da je ugrožen, ali nikad nije hteo dodatnu zaštitu. 'Ako žele da ubiju, ubiće'", objašnjava Njemcovljev stav Ilja Jašin, opozicioni lider.

Istaknuti lider ruske opizicije, političar i biznismen Boris Njemcov (55), koji je ubijen prošle noći u centru Moskve, obavljao je više državnih funkcija tokom 90-ih godina, a zatim je postao oštri kritičar Vladimira Putina.

Moskovski dnevnik "Komerasant" piše da je reč o jednom od najpozatijih ruskih političara u poslednjih 25 godina i da se prema njegovoj biografiji može ispratiti i istorija postsovjetske Rusije, a Bi Bi Si navodi da je bio glasni kritičar Putina, između ostalog i zbog Putinove politike prema Ukrajini, ekonomske situacije u zemlji, i navodne korupcije u vreme priprema za Olimpijadu u Sočiju.

  • panonius

    01.03.2015 07:19
    čistač
    Naučio i ovaj ćelavi kepec kako se "čiste" nezgodni i nepogodni. Mora da je pohađao časove kod slobe - imao je i šta da nauči a i utvrdi.
  • 28.02.2015 19:54
    Ejj Putinu, Putinu
    Nije prvi put da se ovako obračunava sa svojim političkim protivnicima u njegovoj privatnoj mafijaškoj državi. Tako radio i Hitler.
  • 28.02.2015 17:19
    Kako da neeeee.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).