Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zet Jorgovanke Tabaković mesečno zarađuje 2.500 evra

Iako Ministarstvo spoljnih poslova kao državnu tajnu krije zaradu Nemanje Sekickog, zeta guvernerke Jorgovanke Tabaković, saznaje se da ovaj novopečeni diplomata mesečno zarađuje oko 2.500 evra kao drugi sekretar Ambasade Srbije u Rimu.

Večeras razgovor Putina, Merkelove, Olanda i Porošenka

Lideri Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke večeras će imati telefonski razgovor na temu aktuelne situacije na istoku Ukrajine, kao i o plaćanju isporuka ruskog gasa, izjavio je danas Jurij Ušakov, savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina.

Islamska država preti osnivaču Tvitera

Osnivač Tvitera Džek Dorsi dobio je pretnje smrću zato što je njegova kompanija blokirala profile koje na ovoj društvenoj mreži koristi teroristička organizacija Islamska država.

Joca Amsterdam oslobođen optužbi za ubistvo Ive Pukanića

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam optužbi da je organizovao ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, dok je Željku Milovanoviću potvrdio kaznu od 40 godina zatvora na koju je osuđen kao neposredni izvršilac ubistva.

Sneg i krajem marta

Meteorolog Nedeljko Todorović iz RHMZ-a kaže da je zima iza nas i da ne treba očekivati značajnija zahlađenja. Ipak, ne sme ni da nas iznenadi ukoliko krajem marta padne sneg.

Neredi u Hong Kongu

U Hong Kongu je uhapšeno četrdesetak ljudi i povređeno deset policajaca u opštoj tuči tokom najnovijeg protesta zbog masovnog dolaska žitelja iz unutrašnjosti Kine u taj grad radi kupovine.

Predsedništvo krije koliko koštaju odlikovanja

Otkako je krajem maja 2012. stupio na dužnost predsednika Srbije, Tomislav Nikolić je dodelio 481 odlikovanje. Kulturolog Ratko Božović navodi da je primetan "neujednačen kriterijum" i da se predsednik ponaša kao da je dodeljivanje odlikovanja njegova privatna stvar.

Bivši ministar optužen za ubistvo novinara

Vojni general u penziji i bivši ministar unutrašnjih poslova Perua Danijel Uresti, mogući predsednički kandidat, optužen je za ubistvo novinara tokom sukoba u zemlji pre 26 godina, saopštio je danas tužilac Luis Landa.

Šarli ebdo sad razbesneo Rusiju

Šef Komiteta ruske Državne Dume za spoljnu politiku Aleksej Puškov ocenio je kao "gnusnu" karikaturu u Šarli ebdou o prekidu vatre na istoku Ukrajine.

Kakvu korist može da nam donese Bler?

Istraživač politike u Jugoistočnoj Evropi na prestižnoj Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka Džejms Ker-Lindzi kaže da je u Britaniji Bler u potpunosti diskreditovana ličnost.