Zet Jorgovanke Tabaković mesečno zarađuje 2.500 evra

Iako Ministarstvo spoljnih poslova kao državnu tajnu krije zaradu Nemanje Sekickog, zeta guvernerke Jorgovanke Tabaković, saznaje se da ovaj novopečeni diplomata mesečno zarađuje oko 2.500 evra kao drugi sekretar Ambasade Srbije u Rimu.
Iako Ministarstvo spoljnih poslova kao državnu tajnu krije zaradu Nemanje Sekickog, zeta guvernerke Jorgovanke Tabaković, saznaje se da ovaj novopečeni diplomata mesečno zarađuje oko 2.500 evra kao drugi sekretar Ambasade Srbije u Rimu.

Izvor iz diplomatije otkriva da uz platu prima i dodatak na dete i suprugu, guvernerkinu stariju ćerku Ivanu, koji nije manja od 500 evra, a Ministarstvo spoljnih poslova porodici Sekicki plaća i stan u iznosu od oko 1.500 evra.

Sekicki je dospeo u srpsku diplomatiju zahvaljujući sporazumu o preuzimanju iz MUP-a, gde je radio u sektoru analitike u Novom Sadu. Zanimljivo je da se lansiranje novog diplomatskog kadra direktno u Rim desilo 1. oktobra 2012, dakle samo dva meseca od izbora Jorgovanke Tabaković na funkciju guvernerke.

Na pitanje šta su glavne reference u radnoj biografiji koje su preporučile Sekickog na ovu diplomatsku dužnost, Ministarstvo spoljnih poslova kaže da je on diplomirani pravnik.

Iz MUP-a već danima odbijaju da odgovore kada je Sekicki zasnovao radni odnos u policiji i na kojim je poslovima radio.

  • Deka

    03.03.2015 12:07
    Dekici...
    Znači smrde a ne mirišu (kako napisah) !!
    Izvinjavam se! I Koštunica je vodio ovu zemlju neobavešten, što i ja ne bih išao uzočin???
  • 03.03.2015 11:57
    stranacki kadrovi, rodjaci...
    Od svih nazadnjaka, Jorgovanka je najvise zaposljavala i protezirala, bilo rodjake, bilo stranacke kadrove...proverite koliko je lepljaca plakata zaposleno u NBS od kad je ona tzv guverner
  • 03.03.2015 11:52
    NBS
    I Direktor Filijale NBS u Novom Sadu je tu postavljen SAMO zato što je drug Jorgovankinog sina; veze sa bankarstvom nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.