Šarli ebdo sad razbesneo Rusiju

Šef Komiteta ruske Državne Dume za spoljnu politiku Aleksej Puškov ocenio je kao "gnusnu" karikaturu u Šarli ebdou o prekidu vatre na istoku Ukrajine.
Šef Komiteta ruske Državne Dume za spoljnu politiku Aleksej Puškov ocenio je kao "gnusnu" karikaturu u Šarli ebdou o prekidu vatre na istoku Ukrajine.

Na crtežu pod nazivom "Prekid vatre: Dosada u Donjecku" prikazani su stanovnici istočne Ukrajine usred ruševina koji se pitaju: "A zašto sad ne organizujemo nešto s karikaturistima?".

"To je gnusno i to nije sloboda izražavanja", napisao je Puškov na Tviteru. Iako je Rusija prvobitno pozdravila marš u Parizu posle napada na Šarli ebdo, mnogi ruski mediji i zvaničnici su naknadno optužili satirični list za nepoštovanje vernika.

Tri ruska medija su dobila kazne u januaru nakon što objavili naslovnu stranu Šarli ebdoa s prorokom Muhamedom.

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se krajem januara u Groznom, glavnom gradu Čečenije, protestujući zbog karikatura u pariskom listu.
  • 02.03.2015 17:18
    Bas bi voleo da vidim reakcije zapadnih (hriscanskih) mocnika da se u nekim muslimanskim medijima pojavi pogrdna slika Isusa, ili ne daj boze, Obame. Cini mi se da bi ih koliko sutradan posetio "milosrdni andjeo".

    Ali u redu je vredjati muslimane, Ruse, i sve ostale koji nisu na strani "pravednika", pod krinkom "humora" i slobode izrazavanja.
  • 02.03.2015 14:24
    Шта је ту хумор? Плитко вређање људи и пропагирање стереотипа је све само не хумор. Али боже мој, то је либерална слобода изражавања и европска вредност.
  • dufko

    02.03.2015 13:04
    @sloven
    o ukusima se ne raspravlja, nije svakome sve smešno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.