Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sneg na Zlatiboru i Kopaoniku

Sneg umerenog intenziteta trenutno pada na Zlatiboru, a slab sneg veje u Sjenici i na Kopaoniku, dok u Smederevskoj Palanci i Požegi pada susnežica.

Stefanović: Nije razmatrana koalicija sa SDS i LDP

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da organi SNS nisu raspravljali o eventualnoj koaliciji sa Socijaldemokratskom strankom ili Liberalno demokratskom partijom nakon rekonstrukcije Vlade Srbije.

Spaseno 60 planinara na Havajima

Vatrogasci na Havajima spasili su više od 60 planinara, od kojih su neki danima bili odsečeni, pošto su, usled jakih kiša, potoci na ostrvu Kauai toliko nabujali da ih je bilo nemoguće preći.

Deset godina od razornog cunamija u Indoneziji

Nizom komemorativnih svečanosti u svetu se obeležava deseta godišnjica od razornog zemljotresa jačine 9,1 stepeni Rihterove skale koji je pogodio zapadnu obalu Indonezije izazvavši seriju cunamija u celom Indijskom okeanu od Sumatre do Somalije.

Vujović: Ostajem u Vladi

Ministar finansija Dušan Vujović negirao je večeras navode pojedinih medija da će u predstojećoj rekonstrukciji vlade biti smenjen i izjavio da ostaje u Vladi do kraja mandata.

Izjednačavaju četnike i partizane

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja pripremilo je Nacrt zakona o pravima boraca kojim su izjednačena prava na penziju i invalidninu četnika i partizana.

Dinar sutra jači 1,1 odsto

Dinar će sutra ostvariti snažan rast prema evru od 1,1 odsto ili jedan dinar i 27 para, pa će zvanični srednji kurs biti 120,6893 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vršac: Balet Visbaden gostuje u martu

Vrščani će i naredne godine moći da uživaju u nesvakidašnjem plesnom spektaklu, jer će zahvaljujući Fondaciji Hemofarm na velikoj sceni Narodnog pozorišta "Sterija" 26. marta gostovati čuveni Balet Visbaden, u okviru 12. Beogradskog festivala igre, koji je osnovala Aja Jung.

Podgorica: Stogodišnjacima po 200 evra

Prestonica Crne Gore, Podgorica, kao i prethodnih godina je povodom svog Dana poklonila čestitku u iznosu od po 200 evra sugrađanima koji su napunili sto i više godina.

Hitna pomoć stala zbog reanimacije pa kažnjena

Vozač ambulantnih kola u Portugalu kažnjen je sa 120 evra, jer se zaustavio na zabranjenom mestu na autoputu u blizini Lisabona da bi ekipa hitne pomoći reanimirala 80-godišnju ženu, koja je doživela infarkt.

Informer predvodi u porukama mržnje

Poruke mržnje koje se plasiraju danas preko štampanih medija - tabloida, slične su onim iz 90-ih godina i tu prednjači dnevnik Informer, ocenjeno je na predstavljanju izveštaja Medijske dokumentacije Ebart.