Informer predvodi u porukama mržnje

Poruke mržnje koje se plasiraju danas preko štampanih medija - tabloida, slične su onim iz 90-ih godina i tu prednjači dnevnik Informer, ocenjeno je na predstavljanju izveštaja Medijske dokumentacije Ebart.
Poruke mržnje koje se plasiraju danas preko štampanih medija - tabloida, slične su onim iz 90-ih godina i tu prednjači dnevnik Informer, ocenjeno je na predstavljanju izveštaja Medijske dokumentacije Ebart.

Predstavnici Ebarta, koji su radili izveštaj, rekli su da govor mržnje u medijima eskalira tokom ekstremnih događaja, a najviše poruka mržnje izazvao je incident sa dronom i dolazak albanskog premijera Edija Rame, pa se termin "Šiptar" tokom tih događaja pojavio u medijima više od 40 puta.

U izveštaju koji je obuhvatio monitoring medija, pre svega štampanih, od avgusta do decembra ove godine, navodi se da su nosioci takvog izražavanja formalne ili neformalne desničarske grupe koje su aktivne na društvenim mrežama.

"Dron je izazvao tekstove sa ružnim i vulgarnim izrazima, pa su neki mediji podgrejavali strasti, a neki širili netrpeljivost. Neki mediji promoteri vlasti su odlučili da na provokaciju odgovore prostaklucima", rekao je Danilo Rakić.

  • Djole

    25.12.2014 19:51
    a tek slavlje o uranijumu na Kosovo
    Vecernje Novosti isto tako.Edi Rama je katolik Albanac.
  • b

    25.12.2014 19:23
    često nije bitna sama reč koja se izgovori ili napiše nego kontekst u kom se ona koristi. u ovom tabloidnom svetu je "šiptar" itekako pogrdan izraz. ne treba da se pravimo ludi, znamo kako ovi toaletni papiri pišu...
  • Građanin

    25.12.2014 18:05
    ...
    Informer, Kurir itd su medijske bezbol palice SNS vlasti kojima se budi i raspiruje nacionalizam iz devedesetih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.