Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Požar u "Kući radija" u Parizu

U Parizu je danas izbio požar u zgradi "Kuća radija" (Maison de la Radio) u kojoj se nalaze francuske javne radio stanice, saopštili su vatrogasci i dodali da je osoblje evakuisano na vreme i da je radijski program prekinut.

Opomenute Pink, Hepi i Prva televizija

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) odlučilo je da izrekne upozorenje i opomene televizije Pink, Hepi i Prva zbog emitovanja neprimerenog sadržaja za maloletnike u vreme kada to nije dozovljeno i zbog reklamiranja elektronskih cigareta na nedozvoljen način.

Antić: Isporuka gasa smanjena za 28%

Ministar energetike Aleksandar Antić potvrdio je danas da su Srbiji poslednjih sedam dana smanjene isporuke gasa za 28 odsto, ali je naglasio da je energetski sitem Srbije stabilan i da imamo dovoljno gasa.  

Pravilnik o sufinansiranju medija u novembru

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković najavio je danas da će u novembru biti donet Pravilnik o sufinansiranju (medijskog) sadržaja od javnog interesa i dodao da je u toku izrada još tri podzakonska akta koji se tiču rada medija.

Oblačan vikend

Sutra ujutru pojava magle, tokom dana oblačno i uglavnom suvo, a očekuje se i pojava veoma slabe kiše.

"Cene lekova niže za 30 do 50 odsto"

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Momčilo Babić izjavio je danas da je značajno što je Vlada Srbije usvojila pravilnik kojim će biti uveden red na tržištu lekova, jer su cene lekova snižene za 30 do 50 odsto, čime su ostvarene uštede od oko 50 miliona evra.

Postignut dogovor o gasu za EU

Trilateralni pregovori Evropske unije, Ukrajine i Rusije okončani su dogovorom koji će obezbediti nesmetan dotok gasa u Evropu ove zime.

Pajtić: Podržaće nas i poslanici Borisa Tadića

Koalicija predvođena DS-om ima većinu za rekonstrukciju Pokrajinske vlade, a računamo i na neke poslanike stranke Borisa Tadića, kaže vojvođanski premijer i lider demokrata Bojan Pajtić, a lider SDS-a spreman je da razgovara i sa naprednjacima.

Uhvaćen ubica policajca

Američke vlasti uhvatile su čoveka optuženog za ubistvo policajca Brajana Diksona, 12. septembra i teško ranjavanje drugog policajca iz zasede, u blizini jedne policijske kasarne u Pensilvaniji.