Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Budžet za poljoprivredu manji za četiri milijarde dinara

Rebalansom budžeta predviđeno je smanjenje sredstava za poljoprivredu od oko četiri milijarde dinara, a to su sredstva koja su bila namenjena za projekte koji ne mogu da budu realizovani u ovoj godini, izjavila je jutros ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Zemljotres pogodio sever Grčke

Zemljotres jačine 5,2 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je rano jutros sever Grčke, saopštila je Gračka opservatorija za zemljotrese.

Palma vodi 600 studenata u Beč

U organizaciji Skupštine grada Jagodine, 600 studenata koji studiraju u ovom gradu i akademaca iz ovog grada koji studiraju u drugim mestima Srbije i inostranstvu posetiće Beč od 28. do 30.oktobra, izjavio je predsednik Skupštine Dragan Marković Palma.

Hladne učionice skratile časove

U kruševačkim školama časovi su juče skraćeni na 35 minuta jer grejanje nije radilo. Stotine Nišlija smrzavale su se zbog curenja na toplovodnoj mreži.

Osuđenici će pošumljavati Srbiju

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Srbijašume i Šumarski fakultet potpisali su Sporazum o saradnji, koji predviđa angažovanje osuđenika na sađenju sadnica.

"Nadležni nisu odmah reagovali kako treba na napade na pekare"

Zamenica pokrajinskog ombudsmana za zaštitu prava nacionalnih manjina Eva Vukašinović izjavila je danas da reakcija nadležnih organa i policije u slučajevima napada na pekare Albanaca u Vojvodini nije u prvom momentu bila adekvatna, ali da je nakon toga "sve otišlo u dobrom pravcu".

Starici prase odgrizlo prst i uvo

Svrljižanka Ranka Ćirić (91) kojoj je prase odgrizlo prst i uvo primila je pomoć u Urgentnom centru u Nišu u stabilnom je stanju i vraćena je na kućno lečenje.

Subotica: Budžet "tanji" u odnosu na prošlu godinu

Tokom prvih devet meseci ove godine, u gradsku kasu se slilo oko tri milijarde i 48 miliona dinara, što je 53 procenta u odnosu na plan, a skoro šest procenata manje njego prošle godine, stoji u Izveštaju o ostvarenju budžeta grada Subotice.