Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Cene lekova niže za 30 do 50 odsto"

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Momčilo Babić izjavio je danas da je značajno što je Vlada Srbije usvojila pravilnik kojim će biti uveden red na tržištu lekova, jer su cene lekova snižene za 30 do 50 odsto, čime su ostvarene uštede od oko 50 miliona evra.

Postignut dogovor o gasu za EU

Trilateralni pregovori Evropske unije, Ukrajine i Rusije okončani su dogovorom koji će obezbediti nesmetan dotok gasa u Evropu ove zime.

Pajtić: Podržaće nas i poslanici Borisa Tadića

Koalicija predvođena DS-om ima većinu za rekonstrukciju Pokrajinske vlade, a računamo i na neke poslanike stranke Borisa Tadića, kaže vojvođanski premijer i lider demokrata Bojan Pajtić, a lider SDS-a spreman je da razgovara i sa naprednjacima.

Uhvaćen ubica policajca

Američke vlasti uhvatile su čoveka optuženog za ubistvo policajca Brajana Diksona, 12. septembra i teško ranjavanje drugog policajca iz zasede, u blizini jedne policijske kasarne u Pensilvaniji.

Notari će trećinu zarade davati sudovima

Predloženim izmenama Zakona koje je danas usvojila vlada Srbije predviđen je, pored ostalog, novi namet javnim beležnicima, tako da bi ubuduće 30 odsto njihovih prihoda išlo za poboljšanje rada sudova.

Dinar sutra jači 0,2 odsto

Dinar će sutra porasti 0,2 odsto i zvanični srednji kurs će biti 119,0888 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).