Info
30.10.2014.
17:54
Predloženim izmenama Zakona koje je danas usvojila vlada Srbije predviđen je, pored ostalog, novi namet javnim beležnicima, tako da bi ubuduće 30 odsto njihovih prihoda išlo za poboljšanje rada sudova.
  • 31.10.2014 12:53
    Harač rajo, harač !!!
    Ama jesu li oni normalni!!!!

    Sada ministar predlaze da i dalje narodu budu poslovi mnogo skuplji nego pre , a da notari pristanu da malo manje zarade?

    I mirna Bačka?

    Ili je nekako drugacije, samo ja ne razumem?

    Vratite ljudi takse na predjasnji nivo, ionako su bile velike.
  • 31.10.2014 07:31
    Sudovi ni do sada nisu ništa radii a plaćali smo ih, a sad još da nas dodatno deru da bi tim lezilebovicima bilo bolje! SRBIJE JE ZEMLJA BROJNIH MOGUĆOSTI!
  • ja

    31.10.2014 06:15
    solemnizacija
    Dragi autoru teksta,
    zar zaista mislite da većina Vaših čitalaca zna značenje reči solemnizacija i da je možete koristiti u članku bez dodatnih objašnjenja? Ili Vam i nije stalo da razumemo tekst?
  • novosadjanka

    30.10.2014 23:38
    ista bagra
    Ovo je dokaz da se advokati nisu borili za narod vec za svoj dzep !!!!!!! Ocigledno ce narod jos vise placati, malo advokate malo notare. Bore se za zaradu od milion eura? Sami smo pisali neke izjave, ugovore..... a sad moramo kod njih da im punimo dzep Koja logika? A sto se tice strajka advokata, umesao se Misko.
  • 30.10.2014 22:54
    Ovo se tek tako odlucuje?
    Pa sta sad? Oni koji rade recimo u Mercedes taxiju, morace trecinu zarade da uplate Mercedesu za poboljsanje?
    Ili ako radite kod nekog provajdera, morate dati trecinu zarade i njima?

    Auuuuuuuuuuu, da li nam sutrasnji dan garantuje da ce trajati 24h ili ?

  • -

    30.10.2014 22:04
    -
    znaci, cena ide gore za tu trecinu.

    podseticu da je ovde bilo komentatora koji su rekli da im se vise dopada ovako iako je skuplje
  • Alisa u zemlji čuda

    30.10.2014 22:03
    Najgrdje...
    od svega je, što si u mesnoj zajednici ili opštini bio oslobodjen plaćanja nekih taksi za overu. Ako si nezaposlen i na birou, uz dokaz(radna knjižica i evidencioni karton). E, sada toga više neeeemaaa....
    Tuga end bluz!
  • pravna

    30.10.2014 21:32
    drzava
    Hahaha cujem veceras na TV da je notar u Sloveniji za godinu dana zaradio MILION evra...da se ne smejem udavio bih u nekoga!
  • 30.10.2014 20:20
    Čisto zamajavanje
    od strane bahatog ministra pravde.Šta će to promeniti stvar.U cen usluge overe kod notara je i dalje i sastavljanje ugovora kao i do sada.Stranka nema interes da prvo plati sastav ugovora advokatu pa onda još i overu kod notara kad može ugovor da dobije sastavljen kod notara u okviru cene overe.Koga tu z......a ministar.Zato kolege advokati ne odustajte jer nemate dostojnog protivnika.
  • 30.10.2014 19:13
    Opet građani na*ebaše
    Nisu se setili da smanje naknade, nego opleti po građanima. Sad su u igri i sudovi i advokati.
  • H A HA!

    30.10.2014 19:01
    ?
    Cekaj, nekako imam osecaj da ce ta lova ustvari da ode iz nasih dzepova! Ma neeeece, jel da? :))))
  • Zoja

    30.10.2014 18:47
    Ovo je samo dokaz koliki sarlatani su na vlasti.
    Meni je prica da u celoj Srbiji ima nekoliko stotina notara bila neobicna. Dugo sam ziveo van Srbije i profesija notara mi je u glavnom bila poznata kroz iskustva u inostranstvu. U zemljama sa precedentnim pravom, notari u glavnom overavaju izjave, pojedine ugovore i zapisnike (to kod nas rade opstine i mesne kancelarije, sto je drzavna birokratija slicna, recimo, onoj u Kini). U razvijenim zemljama, u svakom vecem gradu notara ima vise nego u nasoj celoj drzavi.

    Onda sam naisao na clanak u "Politici" Dr. Gorana Ilića, "Notari – evropska ideja, balkanska pravila" i potpuno se sokirao. Po ovome sto ovi sad menjaju zakone koji su sami doneli ubrzo nakon sto su, verovatno i oni, procitali dodatni tekst, zakljucujem da oni nikog strucnog nisu ni konsultovali prilikom izrade tog zakona. Nije ni cude da su se advokati pobunili.
  • sonja

    30.10.2014 18:27
    glupost
    zbog cega da daju nesto sudovima, pa sudovi su najveci pljackasi i korumpirane institucije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna