Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Mrkić samog sebe postavio na funkciju

Savetnik predsednika Srbije i bivši šef srpske diplomatije, Ivan Mrkić, samo nekoliko dana pre rekonstrukcije Vlade, imenovao je samog sebe za političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova.

Gašić: Znaće se koliko košta parada

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da će se po završetku vojne parade znati koliko je novca i na šta potrošeno i da nema razloga da se bilo šta krije.

Rama: Srbija ostavila loš utisak

Premijer Albanije Edi Rama, koji sledeće nedelje dolazi u Srbiju, ocenio je posle prekida meča Srbija-Albanija da je Srbija "ostavila loš utisak".

Dačić: Planirana politička provokacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je incident na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije smišljena i unapred planirana politička provokacija.

FOTO: Na Kosovu slavlje Albanaca i šok bombe

Pripadnici Kosovske policije i Euleksa ispaljuju šok bombe na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici prema grupi Albanaca koja je nakon početnog slavlja, zbog utakmice Srbija-Albanija, pokušala da pređe na Sever.

Francuska će priznati Palestinu

Francuska će priznati palestinsku državu "u dogledno vreme", ali ova odluka mora biti "korisna za mir" i ne samo "simbolična", izjavio je šef diplomatije Loran Fabijus, dan nakon glasanja britanskog parlamenta za priznavanje palestinske države.

Ranjen kik bokser Ivan Strugar

Višestruki šampion sveta u kik boksu Ivan Strugar ranjen je u pucnjavi kod škole Musa Burzan u ulici Bratstva i jedinstva u Podgorici.

"Vlada će pokrajini uskratiti 24 miliona dinara"

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine saopštio je danas da Vlada Srbije planira 24 miliona dinara godišnje uskrati vojvođanskom budžetskom fondu za zaštitu životne sredine.

Jak zemljotres u Centralnoj Americi

Jak zemljotres jačine 7,3 stepena Rihterove skale pogodio je obalu Centralne Amerike i ubio najmanje jednu osobu i izazvao upozorenje na cunami.