Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hitnim tenderom vantelesna oplodnja za 450 parova

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Aleksandar Vuksanović izjavio je da će, hitnom javnom nabavkom, vantelesna oplodnja biti omogućena za 450 parova i da je za to namenjeno 111 miliona dinara.

Nije postignut sporazum o Grčkoj

Ministri finansija 17 zemalja članica evrozone nisu noćas uspeli da postignu sporazum kojim se otvara put za deblokiranje finansijske pomoći Grčkoj i ponovo će se sastati u ponedeljak 26. novembra.

Ukrao podatke 9 miliona Grka

U Atini je uhapšen Grk, osumnjičen da je ukrao fajlove sa ličnim podacima oko devet miliona svojih zemljaka, tj. devet desetina stanovništva Grčke.

Amandmani Vojvodine na republički budžet

Skupština Vojvodine usvojila je amandmane na predlog budžeta Srbije za iduću godinu kojima se traži da u pokrajinski budžet bude preneto 43 odsto novca od akciza koje se prikupe na teritoriji pokrajine.

Presuda Gotovini i Markaču je konačna

Savetnik glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, Frederik Svinen, izjavio je da Tužilaštvo neće tražiti reviziju odluke Apelacionog veća koje je oslobodilo hrvatske generale optužene za zločin nad civilima u akciji Oluja.

Kolima udario policajca

Jedan novosadski policajac lakše je povređen juče oko 11 časova, kada ga je vozač nepropisno parkiranog automobila udario kolima prilikom legitimisanja.

Koristila skelete kao seksualna pomagala

Šveđanka je optužena danas za nekrofiliju, pošto su istražitelji u njenom stanu pronašli oko sto delova ljudskih skeleta koje je koristila "u seksualnim situacijama".

Oslobođen osumnjičeni vođa narko-klana

Sud u Ljubljani proglasio je nevinim Dragana Tošića, osumnjičenog vođu međunarodne organizacije za krijumčarenje droge, i osudio četvoricu od 17 optuženih za pripadanje ovom narko-klanu.

Ljimaju se ponovo sudi za slučaj Klečka

Sudsko veće Vrhovnog suda Kosova odlučilo je da se predmet po optužnici za ratne zločine protiv poslanika i potpredsednika Demokratske partije Kosova, Fatmira Ljimaja, poznat kao "slučaj Klečka", vrati na ponovno suđenje i da se delimično uzme u obzir zahtev tužioca.

Generalni štrajk u Argentini

Argentinska predsednica Kristina Fernandes suočava se danas s generalnim štrajkom širom zemlje, koji vode lideri sindikata, nekada njene najveće pristalice.

Moguća revizija presude Markaču i Gotovini

Oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Ante Gotovini pred Žalbenim većem Tribunala jeste pravosnažna, ali postoji mogućnost revizije procesa, rekli su u tom sudu.

Ikea nije odustala od Srbije

Kompanija Ikea nije odustala od investicije u Srbiji iako ima poteškoća oko početka gradnje zbog komplikovanih i nejasnih administrativnih procedura.

Prepolovljena dobit banaka u Srbiji

Banke u Srbiji su u prvih devet meseci ove godine ostvarile dobitak pre oporezivanja od 12 milijardi dinara, što je za 52,3 odsto manje od dobitka u istom periodu lane, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinkić: Direktori će se birati preko konkursa

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o javnim preduzećima, kojim je predviđeno da se njihovi direktori biraju na konkursu i da se ukinu Upravni odbori tih preduzeća, izjavio je ministar finansija Mlađan Dinkić.

Miladin Kovačević uskoro na slobodi

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je danas odluku da se Miladin Kovačević pusti iz zatvora pošto ispunjava uslove za umanjenje kazne po Zakonu o amnestiji, izjavila je danas portparolka suda Ivana Ramić.