Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sprečeno rasturanje miliona lažnih evra

Poljski Centralni istražni biro sprečio je rasturanje nekoliko miliona lažnih evra pošto je na jednom imanju na periferiji Varšave otkrio veliku radionicu za falsifikovanje novca i dokumenata, najveću otkrivenu ove godine u Evropi.

Pomera se rok za digitalizaciju

Završetak procesa digitalizacije televizije najverovatnije će biti pomeren sa prethodno predviđenog 4. aprila 2012. godine za period posle izbora, izjavila je državna sekretarka za digitalnu agendu Jasna Matić.

Glasački listić dugačak 1,20 metara

Pojedini glasački listići na predstojećim izborima u Bugarskoj, koji će se održati krajem ovog meseca, biće duži i od metra, a listić u Sofiji biće dugačak 1,20 metara.

Dečakovo srce nije izdržalo

Humanitarna utakmica između Vojvodine i Radničkog iz Obrenovca, sa koje je prihod bio namenjen lečenju devetnaestogodišnjeg Obrenovčanina Ivana Batinića, otkazana je jer je mladić preminuo pre prvog sudijskog zvižduka.

Vlast kontroliše medije

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać upozorila je da su predstavnici vlasti u Srbiji izgradili mehanizme kojima sprečavaju bilo kakvu kontrolu svoga rada.

Za Kolubaru pritvor do 30 dana

Specijalni sud u Beogradu odredio je rano jutros pritvor do 30 dana nekadašnjem direktoru Rudarskog basena "Kolubara" Draganu Tomiću kao i za još 16 osumnjičenih za malverzacije u "Kolubari" i pokrenuo istragu protiv njih zbog sumnji da su oštetili to preduzeće za više od 10 miliona evra, izjavila je portparolka tog suda Maja Kovačević Tomić.

Istraga o pogibiji učenika na ekskurziji

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić izjavio je, povodom pogibije učenika Đorđa Marickog u Budimpešti, da je obaveza stručnog vođe i agencije koja je organizovala putovanje da u roku od tri dana po završenoj ekskurziji dostavi izveštaj prosvetnoj inspekciji koja će utvrditi da li je ispoštovan pravilnik.

Radnicima uzimaju otiske prstiju

Uzimanjem otisaka prstiju radi evidencije dolaska na posao ne bave se samo privatne firme, već to čine i državne institucije i javna preduzeća.

Zakon o vraćanju imovine stupa na snagu

Zakon o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju, kojim će biti obeštećeni vlasnici nacionalizovane imovine kroz naturalnu restituciju ili državne obveznice, danas stupa na snagu.

Država osniva naftnu kompaniju

U Srbiji bi do 2016. godine trebalo da počne da radi nova naftna kompanija koja će se baviti eksploatacijom naftnih škriljaca sa nalazišta kod Aleksinca.

Evropa opominje Hrvatsku

Evropska komisija (EK) je pozvala Hrvatsku na oprez oko razmatranja predloga zakona o ništavnosti svih pravnih akata bivše JNA i pravosudnih organa bivše SFRJ i Srbije, kojima su osumnjičeni, optuženi ili osuđeni hrvatski državljani.

Umro Stiv Džobs

Kompanija "Epl" (Apple) je na svom sajtu objavila da je preminuo Stiv Džobs (56), vizionar koji je pre 35 godina u Kaliforniji osnovao malu IT firmu koja je do danas izrasla u najvredniju kompaniju sveta.

Uhapšen pljačkaš zlatare

Policija je uhapsila muškarca koji je danas oko 16.50 sati opljačkao zlataru u centru Beograda, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Istrage o bivšim čuvarima koncentracionih logora

Nemačko tužilaštvo ponovo je otvorilo više stotina neaktivnih istraga o čuvarima u logorima u Drugom svetskom ratu, protiv kojih bi mogle da budu podignute optužnice zahvaljujući presudi bivšem čuvaru Ivanu Džonu Demjanjuku.

Vukčević: Mladić nije bio na Topčideru

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je danas da Ratko Mladić nije bio u objektu "Karaš" u kasarni na Topčideru u vreme ubistva dvojice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. godine, kao ni bilo koji drugi haški optuženik.