Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evro sutra 118,42 dinara

Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,42 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

EU se priprema da prizna Gvaida

U nacrtu saopštenja EU navodi se da će njene članice priznati Huana Gvaida, predsednika Nacionalne skupštine Venecuele, za privremenog predsednika te države.

Analitičari: Poreklo imovine moglo da se utvrdi i do sada, ali to nije učinjeno

Poreklo imovine moglo je da se utvrđuje i do sada, to su omogućavali važeći, pre svega poreski propisi, ali za to nije bilo političke volje, ocenjuju sagovornici Radija slobodna Evropa (RSE) iznoseći bojazan da će donošenje najavljenog Zakona o ispitivanju porekla imovine biti iskorišćeno u kampanji protiv političkih protivnika, a da će malo biti efekta u borbi protiv korupcije.

Facebook slavi 15. rođendan

Facebook je u petnaest godina od osnivanja učinio velike korake prema ostvarenju sna Marka Zakerberga da poveže svet, ali je pritom napravio i ogromne greške koje su neke od njegovih pobornika pretvorili u glasne kritičare.

VIDEO: Dali pola miliona evra za skener vena na dlanu koji ne radi

Gradske vlasti u Beogradu prošle godine kupile su bezbednosni sistem za kontrolu ulaska i prolaska u dve zgrade gradske uprave za koji su predvideli i zahtevali tenderom da između ostalog identifikuje građane i zaposlene na osnovu otisaka vena sa dlana, piše portal Pištaljka.

Đorđević: Ove godine povećanje penzija i plata

Penzioneri i zaposleni u javnom sektoru mogu ove godine da očekuju povećanje penzija i plata budući da su rezultati u budžetu već za prvi mesec ove godine bolji od predviđenih, izjavio je danas ministar za rad Zoran Đorđević.

Istraživanje: Studenti smatraju da su muškarci u Srbiji diskriminisani

Studenti smatraju da društvo u Srbiji i dalje toleriše porodično nasilje, a nejednaka raspodela kućnih poslova i nasilje u porodici najčešći su vidovi rodne neravnopravnosti, pokazalo je istraživanje "Stavovi studenata Univerziteta u Beogradu o rodnoj ravnopravnosti u Republici Srbiji".