Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Haradinaj: Taksa na proizvode iz Srbije može biti povećana

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je, komentarišući najavu Srpske liste da će posle odluke Vlade Kosova o uvođenju dodatne takse na robu iz Srbije delovati kao opozicija, a možda pozvati i na proteste, da je to njihova slobodna politička volja i da, što se takse tiče, ona može biti i povećana, javlja RTK2.

Smanjen rad na crno u građevinarstvu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da su u prva tri kvartala ove godine, u oblasti građevinarstva zabeležena 54 slučaja rada na crno, što je dva i po puta manje nego u istom periodu prošle godine, kad je zabeležen 141 takav slučaj kod firmi koje se nalaze na "crnoj i beloj listi" tog ministarstva.

Raspisana poternica za Gruevskim

Makedonske vlasti raspisale su poternicu za bivšim premijerom i bivšim liderom VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim, koji je danas trebalo da se javi na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne.

Preminuo Sten Li, tvorac Spajdermena

Sten Li, čuveni američki strip scenarista, urednik, izdavač i producent, čovek koji je stvorio Marvel komiks, preminuo je u 95. godini, saopštila je njegova ćerka.

Nađeno telo devojke u parku u Beogradu

Beživotno telo mlađe ženske osobe pronađeno je u 12.35 časova pored klupe u parku između Tiršove i Pasterove ulice, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Evro u utorak 118,31 dinara

Dinar će u utorak, 13. novembra ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 118,31 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).