Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evro sutra 118,20 dinara

Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,20 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Kanjiža: Od 1. januara skuplje komunalije

Poskupljenje komunalnih usluge u kanjiškoj opštini izglasala je odbornička većina u Skupštini opštine, s primenom od 1. januara, uz obrazloženje da dosadašnje cene nisu korigovane dve godine.

Modriću se neće suditi zbog lažnog iskaza u korist Mamića

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je odluku opštinskog suda kojom je obustavljen postupak protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije i igrača Real Madrida Luke Modrića, zbog davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamić, rekao je portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

EPS smenjuje 23 odgovornih

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić kaznio je 23 zaposlenih zbog propusta u radu čije su posledice i pad Srbije na Duing biznis listi Svetske banke i prekidi u snabdevanju električnom energiju u beogradskim naseljima Kotež i Krnjača, saopštio je danas EPS.

Mihajlović započela obilazak radova u Grdeličkoj klisuri

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa izvođačima na radovima na Koridroru 10, čime je započela višednevnu posetu Grdelici, gde će obilaziti radove na deonici autoputa u Grdeličkoj klisuri.

Građani Bora prete tužbom zbog preglasnih semafora za slepe

Na Dan osoba sa invaliditetom, koji se obeležava 1. decembra, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić suočen je sa prijavom anonimnih osoba koje su se žalile da im smeta nivo buke sa semafora gde postoji zvučno i glasovno obeležavanje pešačkih prelaza.

Odbačeni amandmani i prihvaćen predlog da TV taksa poskupi

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje prihvatio je danas vladin Predlog izmena zakona o uređivanju naplate takse za javne medijske servise, kojima se delimično finansiranje iz državnog budžeta produžava do 31. decembra 2020, a mesečna taksa se sa dosadašnjih 150 povećava na 220 dinara.