Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Norveška kuća" se ipak ne prodaje

Generalni sekretar Norveškog društva Srbije Dragan Marković kaže da kuća srpsko-norveškog prijateljstva poznatija kao "Norveška kuća" nije na prodaju.

Burne reakcije zbog naslovne stranice Danasa

Udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da je karikatura Predraga Koraksića objavljena na naslovnoj strani "Danasa" satirični novinarski žanr i da mogu da je osude jedino totalitarne ideologije i pojedinci koji ne razumeju ovaj vid novinarskog izražavanja.

DRI: Dipos na nezakonite isplate potrošio 6,4 miliona dinara

Državna revizorska institucija Srbije (DRI) je objavila da je Društvo za iznajmljivanje nekretnina "Dipos" iz Beograda u prošloj godini na isplatu zarada i drugih davanja zaposlenima potrošilo više nego što je propisano zakonom za ukupno oko 6,4 miliona dinara.

Stari dizelaši zabranjeni i u Kelnu i Bonu

Nemačko pravosuđe je primoralo još dva grada - Keln i Bon, da iz svojih centara proteraju stara dizel vozila od aprila sledeće, 2019. godine, dok se sporo ostvaruje obećanje vlada da će očistiti vazduh.

Samo jedan tehnički pregled godišnje

U Skupštini Srbije danas su usvojene izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojima se ukida odredba koja je predviđala tehnički pregled vozila dva puta godišnje.

Novine Zakona o detektivskoj delatnosti i privatnom obezbeđenju

Zаkonom o privatnom obezbeđenju sada je uvedena mogućnost dа se pored službenikа obezbeđenjа nа poslovimа održаvаnjа redа nа jаvnim skupovimа, sportskim priredbаmа i drugim okupljanjima angažaju za redare fizičkа i pravna licа, koje prođu odgovarajuću obuku u MUP-u.

Usvojeno: Klubovi će morati da daju policiji lične podatke navijača

Skupština Srbije usvojila je više izmena i dopuna Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja kojim treba da se podigne stepen bezbednosti, a novina je da će klubovi ubuduće morati da dostave policiji ime, prezime i JMBG svakog navijača koji kupi ulaznicu, dok jedan navijač može da kupi najviše četiri karte.

Ćulibrk o presudi: Izgleda da ćemo morati do Strazbura

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk izjavio je da je na početku procesa koji je protiv ovog medija pokrenuo ministar Nebojša Stefanović pretpostavljao da će svoja prava morati da traže na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.