Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Avion prinudno sleteo zbog dima

"Boing 777" kompanije "Er Frans" koji je leteo na liniji Šangaj - Pariz, prinudno je sleteo na aerodrom u sibirskom gradu Irkutsku zbog dima u pilotskoj kabini, saopštilo je Odeljenje za saobraćaj ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Moguće povećanje TV takse, odlučuje Ministarstvo energetike

U Ministarstvu kulture i informisanja očekuju da će javni servisi - Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine - i ove godine iz republičkog budžeta dobiti četiri milijarde dinara, od čega bi RTS-u pripala 3,1 milijarda, a RTV-u 900 miliona dinara.

Šabić: Uprkos upozorenjima, izvršitelji i dalje zloupotrebljavaju podatke građana

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ukazao je u pismu Komori javnih izvršitelja da je u više postupaka nadzora, koje je sprovodio, utvrdio nepravilnosti i nezakonitosti u obradi podataka o ličnosti koja sprovode javni izvršitelji i da se, i pored nekoliko formalnih upozorenja, sa takvom praksom nastavlja, saopšteno je danas.

Zašto je 11. novembar državni praznik?

Dan primirja, osim što predstavlja odličnu priliku za predah od tri vezana slobodna dana za većinu zaposlenih u državnim institucijama Srbije, zapravo je državni praznik koji se obeležava svakog 11. novembra, datuma na koji nismo previše obraćali pažnju sve do 2012. godine, kad je i zvanično počeo da se proslavlja.

FOTO: Sa svemirske stanice snimili zanimljiv narandžasti sjaj oko Zemlje

Nebo iznad Zemlje zapravo nikada nije sasvim tamno. Gornji delovi naše atmosfere sjaje u različitim bojama, ali nama je to teško vidljivo. Takvu predstavu raznovrsnih boja najbolje možemo posmatrati i fotografirati ako se nađemo u orbiti naše planete, odnosno na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).