Info
22.11.2015.
07:14 > 07:18
Tužilac Dragan Jovanović pustio je na slobodu Marka Ž. (20), koji je kolima pregazio policajca na dužnosti i nakon toga se šest dana skrivao.
  • Reforma pravosuđa

    24.11.2015 08:59
    U 5 koraka
    1.)Doneti zakone koje može da razume svako sa 4 razreda osnovne. Bez olakšavajućih okolnosti, bez izuzetaka. Jasno i kratko; ograničiti broj reči po zakonu.
    2.)Otpustiti sve sudije, tužioce i nosioce sudijskih funkcija. Otpustiti sve pravnike, jer pravo nije nauka, ono je kao teologija ili astrologija.
    3.)Zatvoriti sve pravne fakultete. U prostorijama koje su zauzimali napraviti smeštaj za socijalne slučajeve i izbeglice. Oglasiti sve diplome pravnih fakulteta nevažećim. Zabraniti studije prava.
    4.)U sudove/tužilaštva birati samo one koji mogu da dokažu da nikad nisu studirali pravo. Oni treba da sude/tuže po zakonima iz tačke 1.
    5.)Uvesti obavezu da se javno komentarišu sudske odluke i da se sudija/tužilac odmah smeni ako ne sudi/tuži po zakonu, ako je primio mito i sl.
    Pravni sistem koji sam opisao je daleko od idealnog, ali je mnogo bolji od sadašnjeg.
  • Dodz

    22.11.2015 17:09
    da da da
    Treba detetu dati valiki, jak, BMW pa da nas ubija
    kako treba i dolikuje.
    A taj tuzilac,sudija,sta li je,nece se naziveti ni hleba najesti.
  • armagedon

    22.11.2015 13:10
    što je naj tužnije od svega,ovakav tužioc će da napreduje.e to je problem u ovoj zemlji.
  • zasluzan

    22.11.2015 12:30
    clan
    Pusten, nego sta.
    Zasluzan clan "biblioteke", zasluzni snosovac, lepio plakate i ucestvovao u akcijama "od vrata do vrata".
    Prosto me je sramota kako nam dobro ide.
  • Podbarac

    22.11.2015 12:20
    Osnovno pitanje
    Čiji je taj deran, ko su mu roditečji? Ili koliko su dali? Jer "primerni" deran nije možda osuđivan krivično, ali ni tuče i noževi nisu slučajni.
    Što se tiče napadnutog školskog policajca, svaka čast - ko zna možda je svojom akcijom spasao život onom drugom "primerenom" deranu od osvete.

    Šta reći - ne volim Amere, ali da je to bilo kod njih, sad bi se njegovi prijatelji žalili CNN da ga je policija upucala bez razloga. Tolko.
  • 22.11.2015 12:09
    Fin neki čovek, samo se krio šest dana (ne šezdeset dana), nije bežao, pa je normalno da se ne pritvori.
  • Mile

    22.11.2015 12:05
    Izgleda da se vratio negdašnji turski zeman u kome te kadija i tuži i sudi ti. A ti, pokloni se kadiji, plati ovako ili onako, utali se ovako ili onako i mirno spavaj. A krivica? Pa naći će se neko ko će za sve biti kriv. A i objektivno je kriv jer ćuti i trpi i kadije i paše i buljubaše.
  • пола виагре

    22.11.2015 11:48
    Наравно да нас обичне газе без пардона, када то без устручавања раде полицији. Све ми је то јасно, и то што га је тужилац пустио да се брани са слободе, али једно ми није јасно, то је покушај убиства са наношењем лаких или тешких телесних повреда, напад на ОСЛ, бежање са лица места итд. И тужилац га пусти јер му је олакшавајућа околност што се сам предао после шест дана. Па Бога му пољубим где је био недељу дана, где се скривао то време, ко му је био јатак, кога је успут до предаје још повредио бежећи од "правде". На крају ће бити осуђен( ово је једина истина и права, из прве руке!!!) на новчану казну у износу до 50.000 дин да уплати у хуманитарне сврхе у и здраво-довиђења!!! Наравно на неки рачун који ће добити од судије и који нема ни везе са "хуманизмом", највероватније рачун блиских људи судији.... Ко мисли да лупам глупости, желим му да се увери лично,и прође кроз све што су многи прошли у овој држави и за своје повреде добили-ШИПАК!!!
  • Zorz

    22.11.2015 11:38
    pregazio policajca
    Jednostavno sudiju pred auto pa tako dva tri puta zgaziti,policajac je necije dete,brat,stric ujak..posto smo sve profesije posrali sta se ocekuje od sljama nego to sto se i desava.Veliki smo dusebriznici pa razna demagoska objasnjenja vrlog sudije prosto su me ganule kako je samo mudar.Kaznjavaju se obicni ljudi, za sitnicu zatvor neplacena struja, stan, telefon dok vrli kvazi umetnici starlete politicari predmeti se vuku,odgadjaju, hiljadu i jedno opravdanje za estradni i sl.pa ti predmeti redovno zastarevaju.U ovakoj sredini sve je moguce,da te opljackaju,ukradu sta stignu,i da si sretan sto nisu polomili koji deo tela.Bolesno drustvo smo postali sve zahvaljujuci politicarima.Izvinjavam se svima koji su u navedenim zanimanjima posteni rodoljubi i trpe bruku od onih drugih.Pa jos zakon o stanovanju tek to je seks tu nas gaze bez auta i sl.pomagala.
  • covek

    22.11.2015 11:17
    " ...On se sam predao, došao je sa braniocem u tužilaštvo i odmah priznao izvršenje dela. Da to nije bio slučaj, da je osumnjičeni bio u bekstvu ili da ga je policija uhapsila, sigurno bih predložio određivanje pritvora", rekao je Jovanović. .."

    Ne dao nikom bog da ima posla sa nasim sudstvom .
  • znaju deca

    22.11.2015 11:03
    Ne bi on pregazio policajca kada bi znao da ne može. Dečko je očigledno naučen u kući i familiji kako može da radi šta hoće a sve ostalo će srediti tatko, striko, ujko, kum... Dobro je da nas pojedina generalska i oficirska deca nisu sve pobili a može im se.
  • delirium tremens

    22.11.2015 10:48
    Lepo je ziveti u lideru.
  • brod ludaka

    22.11.2015 10:45
    Udario policajca mozes misliti ... nego jel zna neko da li ce Kristijan napustiti Farmu ?
  • armagedon

    22.11.2015 10:26
    hahahahaha,kakvo objašnjenje.ljudi pa ovo je neverovatno da ovakvi rade kao tužioci.
  • Zoro

    22.11.2015 09:52
    ???
    Robijali bi i taj decko i tuzilac zajedno, da je normalna drzava!!!
    Ali Smrdija je ovo.
    P.S.
    Ciji je ovo sinak? Kog lokalnod SNS funkcionera?
  • Bane NS

    22.11.2015 09:17
    Pod hitno...
    tužilac u zatvor i otkaz.Ali,pošto je ovo Srbistan,onda ništa.Dete mislilo da je poštar,nije doneo babi peMziju,pa gazi da osveti babu.
  • 22.11.2015 09:12
    Glineni golubovi
    Oslobodjen jer nije bio u bekstvu iako se krio sest dana nakon sto je namerno kolima udario policajca na duznosti! E, to je razlog za strajk policije. I svi da im se pridruzimo, jer to nije prvi prestupnik koji je neopravdano pusten na slobodu.
  • S O S-a

    22.11.2015 08:55
    Šta reći???
    Pa kad jepušten, a pregazio POLICAJCA NA DUŽNOSTI, znači da nas obične smrtnike,može da gazi ko oće i kako oće,a da se ne skoriva ni jedan sat!?!?! Tu su (časne) sudije pa kriminalci ne treba da brinu!?!?!? Žalosno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna