Kolima udario policajca, krio se šest dana i pušten na slobodu

Tužilac Dragan Jovanović pustio je na slobodu Marka Ž. (20), koji je kolima pregazio policajca na dužnosti i nakon toga se šest dana skrivao.
Tužilac Dragan Jovanović pustio je na slobodu Marka Ž. (20), koji je kolima pregazio policajca na dužnosti i nakon toga se šest dana skrivao.

Kako piše "Blic", školski policajac I. D, koji brine o bezbednosti učenika u mladenovačkoj Tehničkoj školi, 12. novembra je zapazio Marka Ž. u blizini škole iako istu ne pohađa.

"Policajac je primetio Marka Ž. u društvu sa jednim učenikom škole i još dvojicom mladića. Postojala su saznanja da čekaju dvojicu učenika škole da bi im se revanširali za tuču u kojoj je Marko Ž. uboden nožem. Takođe, sumnjalo se da u "pežou" ima hladnog oružja. Policajac je o njihovom vrebanju učenika odmah obavestio i direktorku škole i šefa smene", kaže sagovornik lista upoznat sa slučajem.

"Sa razdaljine od tridesetak metara policajac je signalizirao vozaču da stane. "Pežo" se zaustavio na kolovozu i tada je policajac video da vozi Marko Ž. Stao je ispred "pežoa" i vozaču dao znak rukom da automobil parkira na trotoar. Međutim, u tom momentu vozač daje gas i prednjim delom udara policajca u kolena", nastavlja priču isti izvor.

"Pežo" se zaustavio, a policajac, koji je uspeo da ostane na nogama, krenuo je prema vratima vozača.

Marko Ž. je tada opet dao gas i prednjim levim točkom prešao preko policajčevog stopala. Nije se zaustavio, već je pobegao.

Policija je krenula u poteru za "pežoom". Vozilo je nađeno, ali je vozač umakao.

Povređeni policajac je prevezen na Ortopedsku kliniku "Banjica" gde su lekari konstatovali dvostruki prelom leve noge i stavili mu gips.

Osumnjičeni je bio u bekstvu šest dana. Na kraju je sam otišao u tužilaštvo. Tužilac Jovanović je ignorisao to što je Marko Ž. osumnjičen da je napao policajca i naneo mu teške povrede. Jednostavno je odlučio da ga pusti na slobodu i da prijava ide redovnim putem.

Prema rečima Dragana Jovanovića, tužioca Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu, on nije predložio pritvor za Marka Ž. jer se radi o osobi koja ranije nije osuđivana i koja se sama predala policiji.

"On se sam predao, došao je sa braniocem u tužilaštvo i odmah priznao izvršenje dela. Da to nije bio slučaj, da je osumnjičeni bio u bekstvu ili da ga je policija uhapsila, sigurno bih predložio određivanje pritvora", rekao je Jovanović.

  • Reforma pravosuđa

    24.11.2015 08:59
    U 5 koraka
    1.)Doneti zakone koje može da razume svako sa 4 razreda osnovne. Bez olakšavajućih okolnosti, bez izuzetaka. Jasno i kratko; ograničiti broj reči po zakonu.
    2.)Otpustiti sve sudije, tužioce i nosioce sudijskih funkcija. Otpustiti sve pravnike, jer pravo nije nauka, ono je kao teologija ili astrologija.
    3.)Zatvoriti sve pravne fakultete. U prostorijama koje su zauzimali napraviti smeštaj za socijalne slučajeve i izbeglice. Oglasiti sve diplome pravnih fakulteta nevažećim. Zabraniti studije prava.
    4.)U sudove/tužilaštva birati samo one koji mogu da dokažu da nikad nisu studirali pravo. Oni treba da sude/tuže po zakonima iz tačke 1.
    5.)Uvesti obavezu da se javno komentarišu sudske odluke i da se sudija/tužilac odmah smeni ako ne sudi/tuži po zakonu, ako je primio mito i sl.
    Pravni sistem koji sam opisao je daleko od idealnog, ali je mnogo bolji od sadašnjeg.
  • Dodz

    22.11.2015 17:09
    da da da
    Treba detetu dati valiki, jak, BMW pa da nas ubija
    kako treba i dolikuje.
    A taj tuzilac,sudija,sta li je,nece se naziveti ni hleba najesti.
  • armagedon

    22.11.2015 13:10
    što je naj tužnije od svega,ovakav tužioc će da napreduje.e to je problem u ovoj zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.