Info
30.04.2011.
12:43 > 07:14
Uoči 1. maja - Međunarodnog praznika rada, sindikati su složni u oceni da nema mnogo razloga za slavlje na način na koji taj praznik obeležava najveći broj građana, budući da su radnici u Srbiji obespravljeni i da su u teškom ekonomskom i socijalnom položaju.
  • Gillan

    30.04.2011 19:58
    Vidi se, Vukajlo, da su ti napunili usi glupostima.
    Verovatno imas interesa da pricas nesto o cemu nemas pojma.
    U socujalizmu, radnici su imali malo razloga da se za nesto bune, za razliku od vas danasnjih ekonomskih robova bez ikakvih prava.
    Kad si zadnji put isao na more a da ne mislis sta ces u mesecima kad se vratis?
    I nije istina da se u socijalizmu nista nije radilo. To su price za takve kao sto si ti.
  • 30.04.2011 13:31
    1
    Sta reci nego da su sindikalci u pravu, samo kako su onda mogli dozvoliti da satnica bude 1O2 dinara,mesecna zarada nesto manje od 18.OOO dinara,nekada su sindikalci poveli radnike i zato je to sada MEDJUNARODNI PRAZNIK RADA
  • 30.04.2011 13:27
    Tradicionaln o slavljenje 1 MAJA kod nas je izgubilo svaki smisao... kod nas je nezaposlenost, zaposleni za svoj rad dobijaju bednu nadnicu sa kojom ne mogu normalno preziveti ceo mesec, potom radi se kod privatnika a radnici rade vise od 8h dnevno, ne prijavljeni su tj bez i dana radnoga staza, a ako su prijavljeni to je na najmanje mesecno primanje...
  • Vukajlo

    30.04.2011 13:02
    To rostiljanje za 1. maj potice jos od 1945. godine pa sve do danas. Tadasnji drzavni vrh je hteo trulom i dekadentnom zapadu da pokaze kako su kod nas u socijalistickom samoupravljanju sva radnicka pitanja resenja u korist tih istih radnika pa on i nema potrebe da se protiv necega buni i za nesto bori. U isto to vreme na tom trulom i dekadentnom zapadu radnici su za svaki 1. maj izlazili na ulice, demonstrirali, palili kontejnere, prevrtali autobuse i tukli se sa policijom iako su imali i po preko 10 puta vece plate od nasih radnika i mnogo veca prava od nasih radnika. Oni se tamo na zapadu nisu lazno uljuljkivali u rostiljanje za 1. maj nego su se svakog 1. maja borili za jos veca prava nego sto su do juce imali. Kada se samo setim koliko se za 1. maj praznovalo dana u SFRJ kao da smo u najmanju ruku bili drzava sa najvecim privrednim rastom, sa ogromnim bogatstvom pa smo mogli da priustimo da ne radimo po nedelju dana za razliku od Nemaca i ostalih trulih kapitalista koji su eto bili toliko siromasni pa svojim radnicima nisu davali vise od jednog do dva radna dana slobodno za 1. maj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna