Info
01.08.2011.
18:25
Vlada Srbije odlučuje o tome ko će biti u pregovaračkom timu Beograda u dijalogu sa Prištinom, a ne Edita Tahiri, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.
  • Хм

    02.08.2011 09:52
    @ns1: ''Druga je prica sto polako istina izlazi na videlo, a to Vladi Srbije ne odgovara,''

    Не знам шта за вас представља истина али чињенице су потпуно другачије. Америчка амбасадорка у Србији Мери Ворлик је изјавила да су власти у Приштини самостално и без координације са међународном заједницом и САД донеле одлуку о слању полицијских снага РОСУ на север Косова. И шта је вама битно које је персонално решење Владе Србије тј. особе или тима за преговоре? Да Влада није задовољна досадашњим она би их пременила.
  • Vaskez NS

    02.08.2011 08:15
    @ns1 - Slobodna Evropa
    Koliko god da su mi bili "prozor u svet" tokom režima 90-tih sada su mi se već zgadili. Dosta bre više pljuvačine po nama, sada i oni već izlaze iz okvira svog "mandata".

    Dokaz je ova baljezgarija od komentara dotičnog "čelnika Foruma za etničke odnose" - imamo vanrednu situaciju, samo što ne izbije otvoren sukob a on palamudi o nekakvom ćitabu iz Vlade da bi se jedan srpski zvaničnik tamo prihvatio kao naš ovlašćeni "koordinator". Poslaće mu naknadno poštom na kućnu adresu ako mu je baš toliko bitno.
  • ns1

    02.08.2011 06:22
    ostale vesti
    Slobodna Evropa, 02.08,2011

    naslov teksta

    "Da li je Stefanovic prepreka za nastavak dijaloga"?

    Dusan Janjic, celnik Foruma za etnicke odnose kaze

    "Evropa je upozoravala i javnost Srbije i predsednika Borisa Tadica, da slanje na Kosovo,Borislava Stefanovica sa Goranom Bogdanovicem,kao i pregovori sa komandatnom KFOR-a Bilerom,izlazi iz Stefanovicevog mandata"

    Komentar od Dusana Janjica a odnosi se na B.Stefanovica i njegova ovlascenja po pitanju Kosova

    "Njegov mandat je bio da vodi tehnicke razgovore sa Pristinom.Resavanje problema blokada,barikada,pregovaranje sa komandantom KFOR-a itd. nije foma tehnickog razgovora,odnosno, dijaloga Pristina-Beograd,preko Brisela.Borko Stefanovic formalno nije imenovan za koordinatora aktivnosti Vlade Srbije za Kosovo a on je upravo takvu ulogu imao..."


    Verovatno je Pristina imenovala gospodju Tahiri za radnje koje moze da odradi za Vladu KiM,i zato nema nesuglasica Kosovo-svet
    Druga je prica sto polako istina izlazi na videlo, a to Vladi Srbije ne odgovara,
    Zasto Vlada Srbije nije dala dodatno formalno ovlasceje da Stefanovi pored tehnickih pregovora sa gospodjom Tahiri, moze resavati i probleme barikada i svih ostalih trenutno problematincnih pitanja, odnosno da preuzme deo obaveza Vlade Srbije

    P.S.na vama je odlucite da li ce te objaviti tekst-citat, i komentar.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna