Info
09.05.2012.
16:55 > 16:56
Dinar će sutra oslabiti za 15 para i premašiće granicu od 112 za jedan evro jer će zvanični srednji kurs biti 112,1457 dinara, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).
  • Nikola

    09.05.2012 18:02
    Besmisleno
    Dokle ova vlast misli da treba da bude na snazi pogrešna teza da je za privredu dobro da dinar povremeno devalvira i da se sve to pravda ponudom i tražnjom? Krajnje vreme je da u javnosti bude opšte prihvaćen stav da postoje male valute i velike svetske valute. Samo ove druge formiraju kurs jedna prema drugoj na osnovu ponude i tražnje. Male valute (kao što je dinar) su stabilne samo ako centralna banka garantuje konvertibilnost deviznim rezervama i utvrdi stabilan kurs, u višegodišnjem periodu, prema valuti koja je najzastupljenija na njenom tržištu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna