Info
01.11.2012.
15:20
Krivično vanpretresno sudsko veće odlučilo je danas da pokrene istragu protiv Predraga Ćosovića iz Beograda, koji je pre dva dana uhapšen jer je na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju na kojoj se vidi kako pali Kuran.
  • 02.11.2012 09:58
    haloljudi
    Za one koji ovakve postupke komentarišu kao "Zašto čovek u svojoj kući ne sme da radi šta god hoće sa svojom pokretnom imovinom? Njegova kuća, njegov primerak kurana...", zanima me, da li da im neko ženu ili ćerku slika gole u grupnjaku i to objavi na Facebook-u, da li bi onda istu priču pričali kako svako ima pravo u svojoj kući svašta da radi... jegov facebook nalog..." ili bi bili uvređeni i povređeni (naravno, samo oni, ne i svi ostali koji bi se smejali i zabavljali objavljeni slikama). Pa zar treba da i kod nas počnu klanja, otmice i bombaški napadi zbog ovakvih postupaka neke necivilizovane stoke, ako je tako pametan i hrabar, žašto nije otišao u Novi Pazar i tamo u centru zapalio Kuran - zato što bi ga isekli kao salamu, majmunčinu jednu. Šta je Vama ljudi, koji tako komentarišete, zar ste operisani od zdrave naravi? Naravno da jeste, zato nas u svetu niko ni ne voli, jer celu naciju oličava većina mamlaza i palančana kojima je kultura, civilizovanost i svetski moral zaboravljena ideologoija. Uhhhhh, kakav smrad oko nas.
  • Liman3

    02.11.2012 07:15
    Spijuni!
    Znaci i na Faceu imamo spijune tj ljude koji se bave spijuniranjem i upadanje na tudj nalog? Jel nam oni to i mailove citaju tajno? Da li nam i SMS citaju i prisluskuju telefone? Jel mi imamo kao narod pravo na slobodu kretanja i misljenja ili se vracamo tj vratili u milosevicevo doba? Pun mi je ku..c ovih pandura koji su placeni da budu poltroni i spijuni a tu se prave kao super komsije kada ih sretnete u prolazu zgrade! Ja imam jednog iz BIE komsiju koji je u penziji, deluje ok ali ne moze on to iz sebe da izbaci SPIJUNIRANJE! Dakle Srbija se vratila u doba Milosevica gde nemamo kao gradjani pravo na SLOBODU MISLLJENJA i KRETANJA!
  • Верник

    02.11.2012 02:11
    православац
    Јесам православни верник.
    По схватању већине коментатора на овом сајту и: патриЈота, националиста, фашиста, нациста, талибан... нека сами допишу.
    Јесам и патриота, јер имам само ову моју земљу без резерве и за њу сам се већ борио и борићу се увек када ме буде требала. Јесам и националиста, зато што волим свој народ више него друге, а ипак никога не мрзим, и спреман сам још увек сваком ЧОВЕКУ да помогнем, ма које вере и нације био ако је човек. Јесам и православни верник и верујем у једног Бога створитеља, и држим се православља колико то могу, мада треба и више.
    Упркос, замислите, свему томе осуђујем поступак овог лика, јер је религија свачије лично убеђење, и сви ми имамо једнако право да то убеђење испољавамо.

    Пошто сам навео већину ствари, због којих овдашњи коментатори ваљају дрвље и камење по људима сличнима мени, желим да поставим само једно питање:

    Зашто сада нема 100+ коментара о томе како је религија погрешна и да дају подршку овоме, оваквоме ДЕБИЛУ који нема чиме другим да се рекламира, него посеже за вређањем других, и то генерално, читаве муслиманске конфесије?
    Зар је проблем само у православљу? Није политички коректно, или шта? Јавило се само пар сличних дебила и то је то. Шта сада ради Чанкова омладина?
    Вероватно чекају упутства из централе.
  • prtz

    01.11.2012 17:10
    Ako ga pali to ne znači da izlaže poruzi nacionalni, etnički ili verski simbol niti da oštećuje tuđu stvar i spomen obeležje. Čik da dokažu da je bez i jedne njegove napisane ni izrečene reči, da je tim paljenjem mislio ono što oni žele da predstave da je mislio. Možda je čoveku bilo hladno pa je hteo da se ogreje.
  • 01.11.2012 16:04
    http://www.021.rs/Info/Svet/Mentalno-oboleloj-devojcici-preti-smtna-kazna-zbog-spaljivanja-Kurana.html
  • licemeri

    01.11.2012 16:01
    "izlaganje poruzi nacionalnih, etničkih ili verskih simbola kao i oštećenje tuđe stvari i spomen obeležja"

    Kada vrh SPC izlaže poruzi i vređa 10% građana Srbije koji su pripadnici LGBT populacije, kada to čini i pokret Dveri, kada to učini Palma kao i navijači određenih klubova, onda MUP ne hapsi ni patrijarha, ni predsednika Dveri, ni Palmu, ni uprave klubova, već stane na njihovu stranu i zabrani LGBT populaciji Ustavom garantovano pravo na okupljanje.
  • sekularna država?

    01.11.2012 15:50
    Zašto čovek u svojoj kući ne sme da radi šta god hoće sa svojom pokretnom imovinom? Njegova kuća, njegov primerak kurana, njegov facebook nalog. Ima prava da ne voli kuran i da ga zapali, isto onoliko koliko prava imaju oni koji ga vole i koji ga štampaju. Ako ga je legalno kupio onda sa njim može da uradi apsolutno šta god hoće.
  • Novosađanin

    01.11.2012 15:35
    Dobrodošli u
    1984!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna