Info
13.03.2014.
19:15
Srbija se nalazi na začelju evropskih zemalja prema broju dece uzrasta od tri godine do polaska u obavezan pripremni predškolski program, koja su upisana u vrtić.
  • Maja

    28.03.2014 23:21
    Vrtić?!
    A kako neke majke da uopšte nađu posao ako nemaju gde da ostave dete? Da ne pričam o tome kako trudnice ostaju bez posla, a na majke sa malom decom na razgovorima za posao se gleda kao na leprozne! Deca u vrtić treba da idu zarad socijalizacije i učenja u grupi, a ne na puko čuvanje! Ali otkad se u ovoj državi gledalo kako unaprediti nešto?
  • SofiLu

    14.03.2014 11:42
    hahah
    Mali broj dece bude upisan? Hahaha, pa zasto su onda takve guzve po sobama, ima ih ko malih mrava u mravinjaku, sramota.-Saska- a ko vam je rekao da nemoze pre predskolskog? Mislim jeste uopste probali.Moje starije je 2008 god a mladje 2011 god i bez problema sam ih upisala.Imali smo sve papire koje su trazili, oboje smo zaposleni tako da je sve proslo ok.Sestra mi ima sina od dve godine prijavila ga je prosle godine, nije bilo odmah mesta, stavili su ga na listu i posle nepune dve nedelje zvali je na tel ta su mu nasli mesto.Tako da ni ja iskreno ne znam gde to ima problema sa upisom dece i ko ima problema?Ako su u pitanju nezaposleni ili oni koji neznaju na vreme da predaju dokumentaciju, ne vidim problem.
  • LOL

    14.03.2014 08:54
    iskreno
    Ja zaista medju svojim prijateljima ne znam nikog ko je morao da trazi veze ili sta god, da bi upisali dete u jaslice, vrtic.Svi su uredno podneli papirologiju(na vreme) i zaista nisu stavljani ni na kakve liste.Znam za jedan slucaj medju poznanicima da je dete odbijeno al zato sto nisu oba roditelja zaposlena, sto je razumljivo majka koja ne radi ima vremena da bude sa svojim detetom pa joj vrtic i nije potreban.Inace pricam o NS ne znam kako je u drugim gradovima. Kazu da je mali procenat upisanih, pa kako su onda vrtici prenatrpani i ima ih po sobi izmedju 30/40 dece od dozvoljenih 24 ?Pa na sta bi to licilo da se sva deca upisu drzali bi ih kao u gasnoj komori njih 100 u sobi od 20 m2?Uzas!
  • Saška

    14.03.2014 06:42
    Novi Sad
    Kako da idu u vrtić kad za njih nema mesta. Rado bih upisala svoje dete, ali mi je rečeno da nema šanse do predškolskog uzrasta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna