Info
18.08.2014.
06:31
Sudije ne mogu da se odupru pritiscima političara, pa ponekad pribegavaju tome da vruće predmete odlažu za mirnije vreme, što dovodi do njihovog zastarevanja, upozorava sudija Dragana Boljević.
  • MirreSRB

    29.09.2014 17:23
    PODRŠKA
    Kada u Visokom savetu sudstva ima predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti nije ni čudo. Zato kolege sudije, izborite se da zaista budete nezavisni, odnosno da sudskoj vlasti ne bude predstavnika drugih dveju organa vlasti. To je tek prvi korak. Zajedno u borbu do prave nezavisnosti sudtsva
  • 18.08.2014 11:29
    dosadno i glupo
    Stvarno pecinsko ponasanje "civilizovanih" ljudi.
    Zar danas zaista nikome nije jasno da se mora uvezati u ciklus od dna do vrha svako na odgovornim mestima i to tako da svako moze bilo koga da proverava i obelodani istinu. Tek kad to postigne neka drzava bice pravde.
  • 18.08.2014 11:04
    Naravno da ne mogu, naročito od kada je SNS na vlasti. Desetine pripadnika opozicionih stranaka su hapšeni i držani u pritvoru mesecima iz isključivo propagandnih razloga, bez ikakve krivice. Jedini razlog je bio taj da se Veliki vođa predstavi kao borac protiv kriminala. Pod ovom vlašću pravosuđe je dotaklo dno, da i ne govorimo o policiji i tužilaštvu.
  • Građanin pokorni

    18.08.2014 10:36
    Iz drugog ugla
    " - Njihove karijere i njihove porodice zavise od toga da li će neki političar sam ili posredstvom nekog predsednika suda ili institucije, kao što je Visoki savet sudstva, da se nameri na njega i da ga razreši zbog određenog postupka - "

    Koliko karijera i koliko njihovih porodica (poreskih obveznika) zavise od toga što oni ne rade svoj posao i ono za šta su plaćeni parama tih kojima nanose zlo poštujući sebe i svoju porodicu? Može li na to da odgovori dotična gospođa?
  • Osoba M

    18.08.2014 10:31
    @Гордана Којић - НОВИ САД
    A po cijem nalogu radi policija? Pojam 'nezavisno' ne postoji ovde, nazalost.
  • 18.08.2014 09:36
    @Гордана Којић, ДОКЛЕ???
    Dokle god bude postojao i poslednji čovek na planeti. Nažalost.
  • 18.08.2014 09:32
    Ministar od 30 ljeta
    Uh kako vas treba procesljati i to onako detaljno. Svakog ponaosob. I to celu karijeru. Ima casnih sudija ali .. onih drzgih je znatno vise. Dok se ne resi taj deo drzave..mi smo u bunaru.
  • sudija

    18.08.2014 09:21
    Palata nePRAVDE !
    Ako Kasacioni sud bira sudije Ustavnog suda???
    Sve je jasno.....
    Sreća što Strazbur postoji.
    Pravosuđe je katastrofalno.Čast časnim sudijama.
    Spoznala sam "sudije"....moralne nakaze i još su tamo,....
    Pojedinci su radili takve stvari koje se podvode pod krivično delo i još su tamo,... pravni mešetari.....fuj
    Suđenje u "razumnom" roku od 5-20 godina.

  • Гордана Којић

    18.08.2014 09:07
    НОВИ САД
    Нажалост, у већини наших Судова се подржава безакоње а тужиоци и судије терете оне који су најмање прекршили ЗАКОН!!! Сматрам да би се под ХИТНО морала увести независна полицијска контрола која би пратила рад тужиоца и судија.Постављају се да су независни тј самостални у раду!!! а раде по налогу политичара и тајкуна!!!!ДОКЛЕ???
  • member

    18.08.2014 09:06
    resenje je jednostavno: neka promene zanimanje i neka na njihova mesta dodju oni koji su sposobni da obavljaju taj posao.
  • Rotok

    18.08.2014 08:31
    zato što je tu i dalje DB
    najveću batinu u svakoj državi logično imaju tajne službe, odnosno debe.
    Tamo gde visoko u debe uđu kriminalci, država nestaje, kao i sve institucije civilizovanog društva. Vi se njima ne možete suprotstaviti jer vi nećete otići i likvidirati nekoga odatle, a oni hoće vas ako im zasmetate, progutaće vas mrak.

    Tako i sudije ne mogu da se odupiru pritisku jer nemaju zaštitu debea, već ih isti debe i pritiska.

    Sve priče o reformama, o boljem sutra, pokušaji stvaranja Države a već smo je imali, sve bajke, zaduživanja i arapi, padaju u vodu dok kriminalci vode debe.

    Zapamtite to.
  • Luka

    18.08.2014 07:58
    Ako nemate petlje da budete sudije idite u poslasticare!
  • Posmatrač

    18.08.2014 07:03
    Toliko kuknjave...
    ... od ljudi koji odlučuju o nečijoj krivici ili nevinosti?

    Iritira činjenica da naš pravosudni sistem funkcioniše samo u slučaju prekršaja i krivičnih dela počinioca koji su "niko-i-ništa"... Kad treba osuditi huligana, nasilnu budalu, potencijalnog ubicu, dilera droge... to se obično završi puštanjem da se ovi brane sa slobode, a onda čitamo da je neki izgrednik-povratnik "od ranije poznat policiji".

    Ako nemate hrabrosti i pameti da budete sudije, ne gurajte se u to zanimanje!
  • Vlada

    18.08.2014 06:58
    ...
    Šta god pametan osmisli, budala može da obesmisli. Tako je i sa sudstvom, koje su obesmislili "ljudi" na vlasti.
    Predlog za rešenje problema - poboljšati obrazovanje i škole, jer samo znanje i pamet mogu da nas izbave. Ako su danas generacije dece upropašene nemoralom, nekulturom i nacionalizmom, generacije koje dolaze posle njih valja pripremiti za prave promene.
    Što jedna budala upropasti, deset pametnih treba da poprave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna