Info
31.08.2014.
07:30 > 07:37
Trećina đaka ima neki problem sa kičmom, najčešće - loše držanje. Srećom, najčešće se radi o nepravilnom držanju zdravo razvijenog trupa.
  • Zoe

    31.08.2014 17:43
    Odžačarina
    Pre 35 god.kada sam kretala u prvi razred osnovne škole,već na prvom roditeljskom i sistematskom pregledu se o ovome pričalo i donosili su se zaključci da su đačke torbe preteške za kičmu deteta u razvoju.Od tada pa do danas se o tome samo priča ili se deca šalju na vežbe kako bi se kičma ispravila.Ovu fazu sam prošla i sa svoje dvoje dece potpuno isto.A šta se u prosvetnom sistemu za sve ove godine promenilo? Ništa.Sistemu odgovara da nam krivi grbaču dok ne pukne i što je još gore mi mu to i dozvoljavamo.
  • @N.J.

    31.08.2014 15:04
    Kakve veze ima to sa tekstom? Pusti decu da uce svoje, ti si svoju skolu valjda zavrsio/zavrsila. Deci obuvaju losu obucu dok se razvijaju, sede za racunarom dok su mali i nerazvijeni i krive se. Malo njoh brine o svojoj deci na adekvatan nacin.
  • Profesor fizičkog vaspitanja

    31.08.2014 11:30
    Vežbe
    Ove vežbe realizuju profesori fizičkog vaspitanja izborom vežbi iz korektivne gimnastike i u dogovoru i po preporuci lekara.To su oni isti profesori za koje se onomad spekulisalo da li je sramotno da budu direktori škola.Vidite, ima od njih svestrane koristi.Tek toliko.
  • N.J.

    31.08.2014 08:32
    program neprilagodjen uzrastu
    Kao roditelj mogu da kazem da su programi u drzavnim vrticima mnogo vise prilagodjeni uzrastu dece nego programi u osnovnim skolama. Jedno dete mi je krenulo prosle godine u prvi razred i radili su analizu teksta!?! Alo bre!!! Ogroman pritisak je na nastavnike da izvrse ovaj nebulozan program i onda se taj pritisak prenosi na roditelje a sa roditelja na decu. Nadam se da ce ministar Verbic nesto promeniti jer ovaj nastavni program izgleda kao da su ga pisali ljudi koji nemaju decu ili nisu bili u komunikaciji sa svojom decom. Imamo odlicne strucnjake u Srbiji koje samo neko treba da se seti i pozove pa da se program za osnovne skole prilagodi uzrastu i vremenu u kojem zivimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna