Info
31.10.2014.
18:37
Informatičko obrazovanje trebalo bi da postane deo obaveznog obrazovanja u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rečeno je na stručnom skupu u PKB.
  • 01.11.2014 12:24
    Moje dete već 8 godina ide na informatiku (izborni predmet u OŠ). Ne zna da napravi tabelu u excelu, niti da otkuca i sredi tekst u wordu. O čemu vi pričate? Uvođenje još jednog obaveznog predmeta - a koji predmet ćete izbaciti? Od V razreda na informatiku idu u kontra smeni, jer u jednoj smeni imaju 6 časova, a po zakonu ne može više. U našem ministarstvu ne umeju da broje da nedelja ima 5 radnih dana sa po 6 časova (bez dopunske i dodatne nastave)a deca imaju fond preko 30 časova nedeljno. Gde to da uglave, već idu u školu u dve smene. Posle se pitamo zašto su anksiozni i agresivni? Eto, zato jer im samo nabijate obaveze, bez ikakvog smisla i svrhe. Informatiku već imaju, ali ništa nisu naučili.
  • mile

    01.11.2014 09:18
    Kao informatičar moram reći da nije informatika za svakoga. Ja znam da programiram ali nije programiranje i sedenje 10 sati dnevno u stolici nešto čime želim da se bavim ceo svoj život. IT poslodavci u Srbiji cene samo mlade i jeftine programere, sveže sa fakulteta i spremne da rade 15 sati dnevno. Firme koje se ne bave primarno sa IT mrze da drže informatičare kao stalno zaposlene i onda zaposle jednog lika da im radi sve od menjanja tonera do zamene servera. Čak i najveće ovakve kompanije u Srbiji drže maksimalno 10-20 ljudi za interni IT. Tako da svako ko želi da se bavi informatikom u Srbiji treba na to da gleda ili kao prolazni posao od 20 do 35 godina, ili da se bave radom za strance i otvaraju svoje firme. Nemojte se previše zaletati i očekivati.
  • Ja

    31.10.2014 22:51
    Prvo nek bude obavezno da deca imaju toalet papir i sapun u školama,a ne da moraju roditelji da kupuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna