Info
11.12.2014.
19:00 > 07:18
Ukoliko Vlada Srbije ne odustane od smanjenja zarada i drugih prava zaposlenima u javnom i državnom sektoru Konfederacija slobodnih sindikata će 16. decembra organizovati jednočasovni štrajk u javnim preduzećima širom Srbije.
  • vilens

    12.12.2014 11:23
    @gazda
    A hoćeš da ti se deca besplatno školuju i besplatno idu u vrtić i i da se lečiš za 50 dinara participacije. Hoćeš da budeš bezbedan a da ne plaćaš privatno obezbeđenje. Hoćeš da ulice budu čiste a smeće odnešeno.
    To sve rade "bitange" iz državnih firmi a ne Mišković i Beko! A nisam siguran da bi privatnik to radio bolje ali sam siguran da bi nas to koštalo puuuuno!
    Problem je baš u tome što se stavljaju u isti koš činovnik na šalteru, radnik u administraciji u JP (na koje smo svi besni) i lekari, nastavnici, policajci. Kao što nije isto vlasnik malog marketa ili tezge na pijaci i vlasnik hipermarketa ili male porodične firme i navedeni Mišković i Beko. Zašto se ovde izbegava utvrđivanje porekla imovine! Zašto se ovde izbegava upoređivanja imovine i primanja! Mnogi privatnici i estrada se boje pravne države a siguran sam da je se boje i svi "bizmismeni" i političari! Kod nas ne možeš biti "gazda" ako ne muljaš.
  • Grazdanin Pokorni

    12.12.2014 11:12
    Tracker
    Ha, malopre pricam sa kolegom programerom. Kaze da je do sada u par novosadskih javnih (i republickih) preduzeca instalirao software koji prati sta "zaposleni" pregledavaju u toku radnog vremena i kome salju mailove i njihovu sadrzinu.

    Izgleda da ce brzo da pocne SISTEMATIZACIJA radnih mesta :)

    Bice zanimljivo kad se objave rezultati.

    Uzivajte dok mozete!
  • vilens

    12.12.2014 09:58
    Sindikati su izmišljeni u SAD da bi se zaštitila prava radnika od samovolje kapitalista (ili privatnika - kako ih ovde nazivaju). Sindikalizam je direktno potekao od kapitalizma! To ovi što rade kod privatnika lako zaboravljaju. Prijavite poslodavca koji zabranjuje sindikalno organizovanje, otpusti vas zbog opravdanog štrajka i sl. Prestanite da kukate kako je vama loše i solidarišite se. Većina "privatnika" niveliše plate radnicima prema platama u javnom sektoru, pa ako u javnom sektoru skinu plate imaće gazda razloga da vam otfikari više za svoj novi Mercedes.
  • 12.12.2014 09:05
    Ko sa koca, ko sa konopca
    Politika se ulovila u sopstvenu zamku! Već dvadesetak godina se javna preduzeća pune po partijskim vezama, dok se nije desilo ono:"Došli divlji, oterali pitome...". Sruka sada ima samo minoran uticaj u javnim preduzećima, a "naši" su se namnožili do besvesti. Sada neće više da slušaju ni one koji su ih udomili bez konkursa, stručne spreme i radnog iskustva. Oni sada vladaju i odlučuju. Gledaće da struku smanje na najmanju meru, jedva da se održava neki proces rada da bi trutovi opstali. Kažu da u vasioni postoje sistemi gde vreme ide unazad. Da i naša zemlja nije u tom sistemu?
  • " gazda "

    12.12.2014 08:53
    @ Neprijatelj Privatnika Br.1 - smešno
    Lupiš se po čelu pa kažeš sam sebi.Ovde mi je mala plata,država(poslodavac) me urniše ja smatram da vredim više i postaneš gazda.I neće te biti sramota jer pare samo kaplju sa svih strana.Ali ima jedan problem a to je.Kad hoćeš da dogrevaš noge ispod stola grejalicom zimi i da hladiš čelo leti klima uređajem struju sam plaćaš a ne ministar finansija.kad hoćeš nešto da kupiš treba da imaš novac a ne 360 dana na dodjem ti u megamarketu,kad se negde pojaviš sa papirima od svoje firme za kredit nema milioni avioni na reč jer je prihod sigurica,kad kupuješ deci paketiće nema sindikata nego živa lova burazeru itd.itd......U svakom slučaju probaj postani i ti jedan od nas " lopova "
    da vidiš kako je fino.
  • Pera

    12.12.2014 08:34
    Toliko se pljuje javni sektor a vecina radnika je placena manje nego radnik za isti posao kod privatnika. Stvar je u tome sto privatnik veci deo plate isplacuje na crno pa izgleda da su plate manje.
    Uvek zlonamerni porede inzinjera u javnom preduzecu i radnicu u butiku. Takav inzenjer kod privatnika sigurno ima vecu platu a obim posla je slican.
  • 12.12.2014 08:30
    Neka prete,ionako je većina od njih nepotrebna i kobna po okolinu.
    U kakve su se parazite i štetočine izrodila javna preduzeća!

    Umesto da budu uslužna delatnost za dobrobit svih građana,oni postoje zarad sebe a o trošku nas svih.
    Zbog njih su nam drastično uvećani porezi na nekretnine,duplirani računi u zadnjih 4-5 godina,,,jer treba platiti svu onu armiju novozaposleno-besposlenih stranačkih poltrona,naravno plate im nisu baš mizerne i zna se ko to plaća.

    Kao šlag za kraj:Prolazim prekjuče pored parka kraj železničke stanice a ono EKOLOŠKA KATASTROFA!
    Gradsko zelenilo(pretpostavljam) iseklo SVE,ama-baš sve drveće,tačnije skinute su krošnje,ostala su samo gola stabla kao stubovi,verovatno pripremljena za lakšu seču i dalju prodaju kao ogrevno drvo!
    Pa će da sade novo drveće sa desetostrukim cenama nabavke.

    Pomislih,evo i ovi su od one fajte što bi da sade veće i starije drveće...
  • Mile

    12.12.2014 08:08
    Proleteri svih zemalja ujedinite se. Za sada bar u Srbiji.
  • 12.12.2014 08:03
    PREPLACENI
    Prosto je neshvatljivo sa koliko bezobrazluka i neistine zaposleni u javnom sektoru brane svoje pozicije. U vreme kada mladi i strucni ljudi ne rade,ili rade najgore poslove ,odlaze iz zemlje ili ih izdrzavaju penzioneri,ovi dozivotno obezbedjeni,najvecim delom partijski kadrovi sa nadprosecnim platama brane svoje monopolske pozicije kao da im je dedovina.Svaka cast prosvetnim i zdrastvenim radnicima koji rade odgovorne poslove za male plate i imaju pravo da se bore za bolji status, ali ovi iz JP su zaista preplaceni za ono sto rade.
  • boki ns

    12.12.2014 07:52
    ZA BUDUĆNOST NAŠE DECE
    Svi na ulice i da pokažemo zajedništvo i podršku jedni drugima. U najvećoj krizi nam je Vlada ušla dzep. SRAMOTA BRE
  • nss

    12.12.2014 07:47
    tekst je apsolutno na mestu
  • explorer

    12.12.2014 07:06
    pih
    Pa mogu da strajkuju i dva sata, ionako niko nece primetiti razliku. Kao do sad su radili puno radno vreme. Cast izuzecima.
  • Neprijatelj privatnika br.1

    12.12.2014 06:19
    smešno
    Obožavam ove što im je: muka, neveruju da neko hoće da se buni... Sramota treba da bude "gazde" u prvatnom(realnom) sektoru koji listom isplaćuju plate od kojih ne može da se živi. Ne daju ljudima osnovne uslove za rad, a zahtevaju predanost. Sramota treba da bude i ljude koji rade u privatno sektoru i nisu ništa preduzeli da bi ostvarili svoja prava apljujete i kivni ste na ljude koji ne daju a sebe... SRAM VAS BILO!!!
  • slavkO

    12.12.2014 05:58
    srbi i srbija
    nemogu oni nas j....i koliko mi mozemo trpeti.
    deri kozu sa ledja jer samo je to jos ostalo.
  • Mrgud

    12.12.2014 05:50
    IŠČAŠENJE UMA
    Ovde je slika totalno iščašena! Treba objasniti ljudima (zaposlenima u javnom sektoru) kako se dolazi do novca za njihovu platu i kako su i zbog čega oformljena javna preduzeća. Decenijama se praktikuje neodrživa rasipnička praksa. Nije normalno da izdržavano lice ima veću platu od hranitelja i još je nenormalnije da stupa u štrajk štiteći ovakvu situaciju. U svakoj zdravoj ekonomiji niko se ne gura da radi kao činovnik u državnoj firmi, jer su plate male, a odgovornost velika. Kod nas je obrnuto! Kada se realno sagleda, u javnom sektoru je višak skoro 50% zaposlenih i to u delu sa najvećim primanjima koji najviše opterećuje budžet. Zbog nestručnosti i bojazni od pobune, vlast odlaže rešavanje problema i uvlači državu u sve veću agoniju, koja će na kraju (koji je blizu) proizvesti socijalne nemire. Bolestan je kompletan sistem a ne samo njegovi delovi!!! Bojim se da nam rešenje neće doći od strane vlasti nego sa ulice ( a to obično ne izađe na dobro) !!!
  • Gazda

    12.12.2014 03:27
    Komunizam
    Javni sektor još živi u komunizmu, a privatni u divljačkom kapitalizmu.Problem je što 300000 firmi u privatnom sektoru ne može više da finansira preko poreza preglomazni javni sektor.Đinđić je imao 300000, Tadić 550000, a Vučko 850-900000.То nemaju ni Kina ni Nemačka zajedno.Samo za plate im treba 10 do 12 milijardi eura godišnje.Da bi to nagrebali uništavaju i isisavaju kao skakavci sve oko sebe i zemlja nema para da održava osnovnu infrastrukturu, a kamoli za neki razvoj.Ovako ćemo postati svi socijalni slučajevi zreli za kazan.

    Svima koji štrajkuju podeliti otkaze bez prava na otpremninu, a na njihova mesta ne dovoditi nikoga, nego im još naplatiti štetu koju su prouzrokovali.

    Rešenje je jednostavno, ako hoćete komunizam i radno mesto preko partijske knjižice tipa dembelija, da fejsbučite i da se guzite na poslu, radite za 100 eura kao u Kini.Ako vam nije dobro, dajte otkaz, uzmite kredit i na ulicu, tražite sebi posao.Marššš.

  • Milanče

    12.12.2014 00:38
    sa kim
    Pa protiv ja sada u 11 da igram slagalicu preko neta...moj zivot vise nema smisla.
  • VP

    11.12.2014 23:36
    Autobus
    Kada god prodjem pored neke drzavne ustanove kazem sledece: "Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda!". Plate su vam male jer vas ima 50 % viska. Visak treba otpustiti a ostatku dati pristojne plate, pod uslovom da vas nadju 50% koji ste kompetentni da obavljate poslove koje obavljate.
  • jo

    11.12.2014 23:08
    @NNunited - ...
    Za početak probaj platu da zaradiš a ne da je dobiješ pa nećeš imati vremena da sindikališeš.od ćope naovamo samo zahvatiš koliko ti treba sa gomile a to što nam slovenci prave najobičniji šugavi frižider i veš mašinu,švaba auto delove,italijani kola a kinezi belu tehniku šta vas briga.Važna je sindikalna borba.I sve je to bilo lepo dok je bilo para ceo radni vek živite na dodjem ti a niko se u svoj posao ne meša,niko nizašta odgovoran.Pa upravo je javni sektor i državne firme rodio te tajkune koji ojadiše banke jer su prve pare zaradili na trgovini sa državom.
  • 11.12.2014 22:55
    " Cvetanović naglašava da je bilo poštenije da svi zaposleni u javnom i privatnom sektoru jednako podnesu mere štednje tako što bi svima plata bila smanjena zajedan procenat. "
    Pa kako vas nije sramota.Ceo radni vek provedeš na državnim jaslama,ni brige ni pameti,ne možeš ih isterati napolje jer im ugrožavaš a ako kojim slučajem to i uspe onda dobijaju lovu.Sem toga ko si ti i koji zakon može moju platu koju ja zaradim svojim rukama na tržištu(a ne monopolom)da smanjuje.kad već tako ravnopravno hošćeš da deliš što ne predložiš zakon da nijedna osoba ne može da radi više od pola radnog veka u javnom sektoru pa da i mi smrtnici osetimo te vaše " muke " da i naša deca dobiju paketiće od deda mraza zvanog " budžet "
  • Gerila

    11.12.2014 22:54
    Predlog
    Predlažem svima koji rade u javnom sektoru, IZUZEV PROSVETE I ZDRAVSTVA, da se menjamo radnih mesta na svakih godinu dana. Ja dodjem u neki JKP radim za 40 - 50 hiljada, a vi kod mene u privatnu multi nacionalnu kompaniju za 22 hiljade, bez regresa, 20 dana godišnjeg i ostale povoljnosti. DOKLE ĆETE DA GLEDATE SAMO SVOJE DUPE, da li znate koliko ljudi u Srbiji radi za manje od 20 hiljada. Nije vam palo na pamet da izadjete na ulicu zbog njih, koje izrabljuju ko robove. Nema praznika,nema vikenda, godišni kad ti gazda da u februaru, nema toplog obroka, nema markice za prevoz. Deca im idu gola i bosa, željna svega. Kako vas nije sramota.
  • Damjan

    11.12.2014 22:47
    Štrajk
    Hoće li svi morati da dođu u firmu taj sat kada bude štrajk????
  • 11.12.2014 22:43
    Ja radim kao vozac autobusa i debelo razmisljam da se vratim kod privatnika na kamion. Tamo sam bio mirniji nisam ustajao u 3 ujutru i niko mi nije psovao familiju kao ovde. A nedelja i praznici su za mene misaona imenica jel boze moj autobusi moraju da idu. Razlika u plati nikakva u odnosu na odgovornost i gubljenje zivaca. A sad mi lupajte minuse koliko hocete al ko nije radio taj posao nezna kako je.
  • sodra

    11.12.2014 22:32
    ovi iz privatnog sektora likuju sto se smanjuje plata u javnpm sektoru iako od toga nemaju apsolutno nikakve koristi.Zato nam i jeste tako.E dabogda jos 30 godina radili za 25000 dinara
  • Sho

    11.12.2014 22:23
    kod privatnika
    radim kod privatnika neprijavljen i obespravljen za platu od 230 e. Tortura svakodnevna. Prava ne postoje.
    Radim ko konj sve moguce poslove. Rado cu se menjati za bilo koji posao u javnjaku i to za platu od 20 000din. Ko hoce od ovih u javnom sektoru, nek mi se javi.
  • semtex

    11.12.2014 21:57
    skupstina
    Ovima iz skupstine treba dati prosecnu platu u Srbiji jedino tako ce se boriti za vece plate.
  • MC

    11.12.2014 21:57
    Подршка радницима ЈКП
    Читам ове коментаре и не могу да верујем колико људи не знају праву истину о примањима у ЈКП.Не знају или не желе да знају да РАДНИЦИ у тим преузећима најгоре пролазе и да су изложени разним шиканирањима и уценама.Ти људи имају најнижа примања,стално су под стресм,а држе цео јавни сектор.Ствари не треба генерализовати.Ради се по свим временским условима,викендом,празником,ноћу.Иду где су елементарне непогоде.Шта ћете више?Много је скрнавштине и лоповлука у јавном сектору,али за то су криви појединци,партијски припадници.Њих треба прозивати и то појединачно,именом и презименом.Они добијају огромне плате низашта и вуку те високе просеке у ЈП.Размислите.
  • ohh

    11.12.2014 21:41
    paa
    Srce mi se cepa...pa sta ostali da kazu bre???!!!
  • uu

    11.12.2014 21:35
    Jeza
    kalimero-nepravda


    Ti si bolid,a mozda i bot.
  • bla bla

    11.12.2014 21:27
    zaposleni u javnom sektoru
    Postovani zaposleni,
    da li ste sigurni da vasa pobuna ima smisla.90%vas je do posla doslo preko veze,ne znate sta je to raditi bolestan za minimalac ostalo na ruke prava mizerija.Imate svoje godisnje odmore i sva zakonom garantovana prava.Da li poznajete nekog ko u privatnom sektoru je tako lezeran na poslu kao vi.Cenim da bi sutra mogli da sa biroa povuku cenjene eksperte kao sto je vas 90%.Ajd bar cutite,sve bih ja Vas poslao kod privatnika da oznojite dlanove i shvatite da ste kao beli medvedi...
  • Grazdanin Pokorni

    11.12.2014 21:09
    Jedvaaaaaaa cekam :)
    Evo posla za mene uskoro hehehe. Samo mi kazite da li da se upisem u sns ili ima neka jos perspektivnija partijica, npr. ona vulinova?

    Nije mi jasno odakle im uopste pravo da progovore ?!?!?!

    Drzavne jasle sa platom koja je redovna, pun godisnji odmor, vecina ne radi ni subotom a kamoli ijednim glupim neradnim danom. Regres, topli obrok, prevoz, sindikati, odmaralista, sportske igre, seminari i razne opevane i neopevane gluposti.

    E da, stimulacije, dodaci na plate, deda mraza da ne zaboravim (sto u koverti, bonu ili paketu...).

    Da nastavim: fejsbucenje po ceo bogovetni dan, stotine mejlova, kafe, kafe, kafe, pusenje u kancelarijama (provereno - video svojim ocima....a ko da ih kontrolise uopste?), pa njima je predobro. Vecina njih od nerada ne zna sta ce sa sobom....

    Beskorisni i nemoralni ljudi, vecina od vas. 90% vas je primljena preko veze sto partijske sto plemenske. To sta vecina vas knjiskih crva "radi" mogao bi svaki coban da nauci za nedelju dana.


    e, lakse mi je malo pa makar ne objavili. uf!
  • djura

    11.12.2014 21:08
    Na ulicu
    Tako i treba ovi ce nas unistiti kao niko nista ne radi u javnom sektoru pa otpustite te sto ne rade a ne svima skidati plate,hoce neko da kaze da medicinska sestra dosla preko veze da cisti us.... guzice za 30000 din, a narod cuti treba jedni druge da podrzavamo bez obzira ko radi u javnom ili privatnom sektoru,a ne da se utrkujemo ko ce imati manju platu tako nam i treba kad cutimo.
  • sovra

    11.12.2014 20:58
    Uzalud vam trud sviraci.
  • Vera

    11.12.2014 20:57
    Pravedno


    Pristajem da štedim i da mi se smanjuje prosečna srpska plata ,ali i da Jorgovanka umesto 6 hiljada evara mesečno dobija isto tako prosečnu srpsku platu od 40 hiljada dinara.Neka joj se čak ni ne smanjuje za 10 odsto,ali neka proba da živi sa prosekom.Nije problem da štedimo svi podjednako,ali svi znamo da su Vučićevim merama pogodjeni najugroženiji slojevi gradjana, dok se njegovi naprdnjaci bahate
  • Igor

    11.12.2014 20:56
    U JKP radi samo taj koji nije preko stranke! Neka isti JKP objave primanja (plate + razni dodaci) pa da vide ostali gradjani. Svi znamo koliku platu ima med sestra, ajde da vidimo koliku platu ima neki zamenih zamenika savetnika iz JKP (sa megatrend diplomom)?

  • NNunited

    11.12.2014 20:51
    ...
    malo mi je vec preko glave da slusam "privatni sektor" kako je njima najteze. pa organizujte se u sindikalnu organizaciju pa se borite za svoja prava. vama smeta cim neko pocne da se bori za svoja. da necete da se neko drugi bori za vas, a da ga vi pr tome olajavate. a to sto deo plate primate na ruke i ne placate porez na to, to je valjda vase postenje ! ! !
  • Nizina

    11.12.2014 20:50
    Zavadi pa vladaj
    Ljudi koji rade u privatnom sektoru napadaju ove iz javnog, a ovi ove druge....ljudi ujedinite se svi i protiv lopova!!!

    Halo Vulin u zivotu nije nista radio a ministar, Mirovic isto pun kao brod, Djilas milijarde tu udarajte a ne jedni na druge!
  • Mihailo

    11.12.2014 20:26
    Pridružujemo se podršci radnicima štrajkačima. Radnici mogu da ne rade, da blokiraju rad službi, pa zbog toga mogu da budu dostojni partneri poslodavcima. A šta da radimo mi penzioneri kojim, primenom grube sile otimaju ušteđevinu za starost. Možemo da pozivamo na razum nezahvalnu decu kojoj se žuri da ih roditelji što pre napuste i ostave im sve što su stekli za života. Ili da se molimo bogu da bude pravedan prema onim što danas odlučuju o našim životima i da dočekaju našu sudbinu.
  • HMP

    11.12.2014 20:14
    SRAMOTA
    JKP se zauzimaju za platu med.sestre.Da bude jasno,smanjenje med.sestrama ide i do 5.000,oo dinara ako radi i nocu,sto je svakako vise od 10 %,da ne zaboravimo da joj je u plati sadrzan topli obrok i regres.JKP imaju prosek plata preko potrosacke korpe ,dok u PROSVETI,POLICIJI i ZDRAVSTVU taj prosek je daleko ispod.Mi smo trazili da se platnim razredima izjednace svi zaposleni a ne da ostane u okvirima delatnosti.Zato ovo toboze pozivanje na polozaj med.sestre je krajnje licemerno od strane JKP.VAS strah od izjednacavanja sa SVIMA je toliko SRAMOTAN.Kako niste dali predlog da svi u drzavi dobijaju po 40.000,oo pa da to shvatimo kao solidarni predlog a ovo vase odricanje od 1 % je ruganje SVIM ostalim gradjanima,koji vredno rade i jedva prezivljavaju.
  • JOJO

    11.12.2014 20:12
    jaja
    Treba tuziti drzavu vladu ministra radai premijera kola su se slomila na ledjima naroda.Protiv zakona uzimanje 10% i ne priznavanje minulog rada.Nisam dobio ni jednu jubilarnu nagradu uzeli mi 30 godina minulog rada produzili radni vek skidaju mi sa plate 10%ovo se zove,omalovazavanje,uvreda casti,dusevna bol,prema tome tuzba,petoro ljudi ojadilo 28 banaka uzelo gomilu i milione para i jaci su od rdzave ee onda ta ista drzava uzima od naroda da bi vratila i platila njihovo bahacenje i lagodan zivot secikesa i lopova,i sve ce to narod pozlatiti...eeee ako su jaci od naroda onda smo stvarno ovce.
  • sdragan

    11.12.2014 20:08
    Sta bre prica ovaj???
    "Cvetanović naglašava da je bilo poštenije da svi zaposleni u javnom i PRIVATNOM sektoru jednako podnesu mere štednje tako što bi svima plata bila smanjena za jedan procenat..."
    Pa jel on normalan...Kako vlada moze da skida plate u privatnom sektoru...Ako cemo posteno, plate u privatnom sektoru su daaaaleko manje nego u javnim preduzecima!
    Ali u ovoj banana drzavi je sve moguce...Ako za ovaj predlog cuju Miskovic,Beko, Kostic i ostala dzgadija...Skinuce oni svojim radnicima i 5% za dobrobit drzave :-)
  • tako je bre!

    11.12.2014 19:44
    tako je bre! napokon neko ko ima m.da da kaze velikom vodji dosta! sto ne smanji jorgovanki,bajatovicu i njima slicnim sa 550000 na 100000 i eto ustede! kakve crne direkcije za kontrolu letenja, koje kakve agencije i direkcije, polu-debilni upravni odbori i stecajni upravnici! dokle vise? notari i parade koje kakve o nasem trosku? ako mu je do parade nek plati iz svog dzepa, ima nas puno koji kraj sa krajom jedva spajamo a da ni sami ne znamo kako. da su to uradili recimo u francuskoj ili grckoj odmah bi par miliona stanovnika izaslo na ulice samo mi cutimo! e vala dosta
  • 11.12.2014 19:41
    Bruka
    Generalni strajk u celoj Srbiji!
    Kakvi drzavni udari i gluposti!
    Dokle ja da se stidim i trpim zato sto nisam Srpkinja!
    Dokle ja da vucem za desetoro zato sto nemam clansku kartu!
    Dokle meni da smanjuju platu zato sto se otimam da radim ono za sta sam se skolovala a nije menadzment i filozofski fakultet!
  • kalimero

    11.12.2014 19:33
    nepravda
    podrška svim javnim i javno komunalnim preduzećima treba svi da stanemo i da izađemo na protest i da podržimo sindikate jel ovo nije normalno smanjivat plate i ovako male da se radnicima uzme rata kredita i da im banke plene imovinu ako je to intteres države neka se izjasni a kurs evra su pustili da raste a i cene proizvoda koje svakodnevno koristimo podižu se tako što se manje pakuje u pakovanje a za istu cenu koja je bila za orginalno i neto pakovanje
  • 11.12.2014 19:31
    Ma sta reci...
    Ma dzabe vam sve... Premijer je bio na kursu kod savetnika a Margaret je za tako nesto morala da vuce brodove cak do Argentine, ovome su i Kosovo i RS pod nosom, ne bi me cudilo i Vojvodinu da uvuce kako bi engleski scenario od pre 30-40god. bio primenjen kod nas.
    Sve u svemu ok, ako mora tako, neka bude... mene plasi ta nacionalisticka i rodbinska tortura po JKPovima i samovolja marginalnih interesnih grupa, lopovluk kao da im to djed Djura skotrljao s Manjace dedovinu.
    Urusava se komunalni sistem gradova, sto ce se osetiti tek za 20god. a ja deci treba da objasnjavam zasto smo im takav sistem ostavili.
    Zdravstvo, skolstvo, policija... isto kao i komunalci... sta da kazem deci?
    Mama nije podrzala tatu u ideji da se odselimo iz ove Banana republike?
    Mama je nagovorila tatu da idu u protest na trg, ali su tamo bili sami, dobili otkaz jer su se kolege radije sakrile u misje rupe...
    Sve cu to, nisam napomenula, objasnjavati deci na proplancima Fruske Gore dok budemo pasli travu i gledali decu ovih funjara, lopova kako divljaju Mercedesima, BeeMWe-ovima kroz nacionalni park i ginu divljajuci u istima.
  • EvoOvako

    11.12.2014 19:30
    ....
    PA neka daju otkaze....NA državnim jaslama je preko 800.000 zaposlenih!!!
  • 11.12.2014 19:21
    Konfederacija slobodnih sindikata
    zvuči da se use*eš od muke. Uostalom, konfederacija je poražena pre dva veka.
  • B54

    11.12.2014 19:13
    ***
    Da vidimo šta će reći sada režimski sindikalac Orbović !
    Šta je Orboviću, maca pojela jezik ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna