Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Novi Sad
03.12.2018.
10:03 > 09:23
Porez na imovinu biće veći u 2019. godini, saznaje 021.rs.
  • Miša

    27.02.2019 17:48
    porez na stanove
    Kako reče jedan od prisutnih na forumu, u Madjarskoj se ne plaća porez na nekretninu- stan.
    Isto tako, taj porez se ne plaća ni u Hrvatskoj, osim ako je u pitanju druga nekretnina (vikendica i slično) u vlasništvu. Dakle, isto članica Evropske Unije, a mi svim silama težimo tamo, preuzimajući i zakonodavstvo Unije.
    Pitam se ko je ovde lud, a ko se pravi BLESAV i uredno, godinama bespravno otima pare na ime poreza na imovinu (stanarsko pravo imovina, ha ha). Treba neko da im stane za vrat i rastera tu nezajažljivu bagru...
  • Kosta

    07.12.2018 15:26
    nije isto
    Ne moze se isto oporezovati stari stan na limanu gde 2-3 generacije zive zajedno i novi stanovi recimo na Grbavici koji su kupljeni radi iznamljivanja, ulaganja kapitala i slično...
  • Lemi

    07.12.2018 11:49
    Nema poreza na imovinu
    Kupio stan madjarskoj raspitujem se kod kolega kada stize uplatnica za porez na imovinu. Oni me gledaju zacudjeni. Nema poreza na imovinu u madjarskoj. :)
    Navikao ko ovca da placam reket drzavi.
    Placam porez na prehrambene proizvode koji imaju mnogo secera ili soli (koka kola, cokolade, slani stapici, cips, kikiriki itd.. ) ali ne i porez na imovinu.
  • Marko

    06.12.2018 14:24
    pa što i da ne.... Svi se razvukli po kojekakvim nekretninama... Zamislite vi, pa neki i više od jedne imaju i to još od babe ili dede vuku.....

    Živeo vođa i složno napred u zlatno doba!
  • даре@НС

    06.12.2018 04:03
    Trebalo bi da postoji udruženje pravnika koji bi rešavali pravne stvari, po prijavi građana, a ne da se ostavlja građanima da prigovaraju sami, što nikada ne dovede do korekcije propusta u sistemu.
    Prigovori moraju biti konkretni i konstruktivni, tj da daju rešenje, ali grupni, a ne pojedinačni, a po potrebi i masovni, da bi bilo shvaćeni ozbiljno i o tome bi trebala da brinu pravna lica i upravnici.
    Trenutno o prigovorima ne brine niko osim onih koji na sve prigovore šalju isti generički odgovor iz koga se vidi da ga nisu ni pročitali i da su potpuno promašili temu.
  • Sila

    05.12.2018 22:30
    ovde je moguca i nezakonita naplata koja bi drzavu unistila kada bi svi koji ma je maplacena trazili povracaj.
    Drzava koja vara narod.Godinama napčacuje poreze nekeztninama bez dozvoleza koje ne zna ni sma cije su jer iste utreruje cas uknjizenima cas po ugovorima koga nahvata.Isto kao sa brdom ce rusi nece rusi , cu kakim necu kakim
    Pazi kad sama drzava tj policari kazu da je nezakonita jer mora da bude uknizena da bi se naplacivao porez a nema ni upotrebene dozvole i investitor je prodaje po 100 x a nijedan advokat ne sme da stane protiv drzave.
    Zar nije diktatura kad svi tvrde da je država inad zakona.
    Advokati su se pokazali kao najvece zdepi . Jos su takvi jednog normalnog isključili iz Komore jer je radio kad su strajkovali sebe radi (mala i velika nuzda). Nijedan da brani narod .Nema vrdanja mora se prikloniti većini ili dobije zabranu rada. oni su jadniji od drrzave.
    Ljubim vas
  • samoubistvo vlasti

    05.12.2018 22:17
    ubistvo naroda
    dok imaju a posle pakuju kofere, bolje i to nego "padanje" sa sprata
  • Milana

    05.12.2018 21:54
    I dalje nas kradu
    @dare
    "Али и апликацију је написао програмер који је за рок, уместо "0+45" требао да стави "1+45" и проблем решен, али не, нико ни прстом да мрдне...
    Slučajno imam izlistanu karticu poreza na imovinu za 2013.godinu(GPU NS) na kojoj je tromesečna obaveza poreza 1+45, a Zakon u međuvremenu nije menjan??? Samo su po umišljaju načelnice odlučili na promenu i krađu svih novosadjana!
  • miki

    05.12.2018 16:24
    Jako mi se svidja procenjena vrednost kvadrata po zonama. Super je što prva zona izadje 105.000din (885e/m2) + amortizacija zgrade. Hvala državi na objektivnoj proceni nekretnina. Zamislite da oporezovanje ide po fantazijama prodavaca svojih nekretnina?! Pa porez bi bio 4x veci! Hvala što znamo koliko koja zona (i gradnja u njoj) vredi u očima države !
  • даре@НС

    05.12.2018 11:26
    @Samo konkretno ...
    ... сам и покушао, поднео приговор ГПУ НС и добио одговор у ком потврђују оно што сам ја написао (али не кажу да греше) и цитирају ми Закон ког се не придржавају. Чак сам стигао и до заменице начелника управе. Каже ми: "Ви сте у праву, али знате, тако је апликација одрађена и ми ту ништа не можемо!"
    Али и апликацију је написао програмер који је за рок, уместо "0+45" требао да стави "1+45" и проблем решен, али не, нико ни прстом да мрдне...

    Онда пошаљем допис министарству које се није удостојило ни да ми одговори!

    Може ли конкретније? Када се на једној малој баналној ствари не може решити проблем, шта даље очекивати!?
  • Samo konkretno

    05.12.2018 10:10
    Ako se zali na to da se "pare razbacuju" nece se mnogo postici. Narod treba odmah da da i resenje. Da konkretno trazi izmene i dopune odredjenih zakona i nacina sprovodjenja odredjenih zakona.
  • jo

    05.12.2018 09:03
    Primer
    Idite pa se poklonite onom na konju i proslavi " prisajedinjenja ".Šta mislite ko će da plati čolu,bogdana i ostale.Bilo lepo pevalo se veselilo,malo se i popilo a bome se i klicalo kako majke ne rađaju takve sinove kao on.Na fajrontu kao i svakoj kafani dodje konobar po ceh.Najsmešnije je što svi kukumavče a sutra izbori da budu opet bi 50% Oklen Sitija glasalo za to
  • Novosađanin

    05.12.2018 06:55
    Hoće neko ispred Miletića? Da dignemo glas? Da se izborimo za ono što je naše? Da odbijemo pljačku naprednjačku kao što bismo i nekom narkomanu rekli NE kad bi nam nožem pripretio na ulici? Ako ima nekog da nije već otišao da se kliza u Ledenu šumu ili da kupuje bangla-bangla gaće u Promenadi... samo pitam
  • Z

    05.12.2018 04:54
    Bez bar 20 hiljada ljudi na ulici nema leba. Ova banda usrana i sve bande pre nje treba pod giljotinu inace mozemo svi u 3 lepe.
  • Boris puckaroški

    04.12.2018 21:18
    Samo malo podsećanje. Pre dve godine je u Hrvatskoj najavljeno UVOĐENJE poreza na imovinu. Mala akcija građana i građanki uz opoziciju i ništa od svega toga. Ukratko: za FR ne znam ali u HR se ne plaća
  • даре@НС

    04.12.2018 17:23
    Рок за плаћање пореза...
    ... нам ГПУ НОВИ САД погрешно и мимо закона одређује дан раније него што би по закону требала, а за свако кашњење зарачунава камату!
    Па још ако не знате да зе за крајњи рок, овај пут у складу са законом, узима онај дан када је уплата пореза легла на порески рачун корисника, а не дан уплате, брзо вам се може десити да им дугујете и више него што треба.

    Од свакога по мало,
    Да би им више остало!
  • Hijerahija problema

    04.12.2018 15:05
    Uredu je da se placa porez.I da on nesto poskupi ako je to potrebno da bi drzava funkcionisala. Ali zakonski sistem mora da posluje korektno.
    Gradjani moraju da naprave hijerarhiju problema na koje se zale.
    Poskupljenje poreza je mnogo manje stetno od toga da ne postoji adekvatan rad advokatske i lekarske komore, adekvatan rad sudova i Narodne banke.
    Da institucije nemaju uskladjenu razmenu podataka u skladu sa zastitom privatnosti.
  • даре@НС

    04.12.2018 14:13
    Њихова тржишна цена...
    ...куће у Каћу, према нето површини на коју се плаћа порез, је 80.000€ (вредност на њиховом папиру, која нема везе са тржиштем).

    Не бих је продао ни за те паре, а питање је да ли се иста може продати за упола мање, нпр. 40.000€...
  • LALOŠ

    04.12.2018 12:42
    Samo povećavajte poreze , kako bi se naprednjaci još više bogatili, Novosadjani moji zašto im to dopuštamo , da oni koji su pre tri godine došli u ovaj naš grad sada rukovode s njim a mi stari Novosadjani se sklanjamo pred tim zemarama i dopuštamo da nam uši zavrću. Ima li kraja ovom naprednjačkom ludilu.
  • Srbistan

    04.12.2018 09:38
    Francuzi se pobunili protiv "lošeg života" i pobedili! Srbi napaćeni beže u istu tu Francusku i srećni su! Ovde možda zapaliti skupštinu pa onda bi možda bolje živeli?
  • paralele

    04.12.2018 09:12
    qqlele
    Klisa, Sajlovo, delovi Petrovaradina, Adice, Veternik manje od pola trzisna cena za stan i ostalo nego ostali . Garaza na Avijaciji kao stan na Klisi i jos skuplja ?
    Da ne bi ovoga u prethodnom periodu ne bi sadašnja vlast nikad došla .Seku granu sedeznicu. Izgleda da postoji samo 1 kruzni tok kojim sve vlasti u Srbiji idu.Kao deciji vozić kojim upravlja neko mnogo veći.
  • Jasna

    03.12.2018 23:35
    Sramno
    DOKLE VIŠE SA OTIMAČINOM OD JADNOG I NAPAĆENOG NARODA??
    Ovo je strašno, prodajete parcele, gradite kojekakve kineske, plastične tržne centre,izdižete višespratnice gde nema nijednog drveta....i malo vam, toliki novac.
    Već, prvo proširi zonu I...pa onda i udari po dzepu narod...
    OVO JE SPRDNJA OD DRZAVE, ODAVDE TREBA BEZATI!
  • Zbunjen

    03.12.2018 20:13
    @lela
    Plaćaš porez na tržišnu cenu stana,
    Kakve veze ima amortizacija sa tim?

  • Ljut, da.

    03.12.2018 18:59
    Živela transparentnost napredn
    Čekajte ljudi!
    Pa treba nova fontana, spomenik, klupa od 10.000 evra, nova zamena nečeg što je prošle godine bilo zamenjeno.
    Nisu svi saradnici (kumovi i rodbina) dobili džipove.
    A budžet grada koji se napaja iz naših poreza je jedino mesto odakle mogu da....
    preusmeravaju sredstva i načine anekse ugovora.

    Samo da je sve transparentno, kao što su obećavali na izborima.
    Mislim , svaki ugovor, cene materijala i lica koja su potpisnici ugovora su vidljivi, je li tako?

    Ukazuje mi se, da će rasti cena motki iduće godine.
    Kažu, doneće zakon i za to, d amoraš da registruješ motku i plaćaš porez na drveno naoružanje, jer si opasan po..... okolinu.

    Ne može više ovako.
    Vređaju nas kao ljude. Smatraju nas za....
  • lela

    03.12.2018 18:06
    auuuuuuuu
    ... prosto ne mogu da verujem da će stan da mi bude što stariji to noviji ...
    umesto da mi se porez smanjuje zbog amortizacije stana, meni svake godine sve veći i veći porez....
    jbte, gde ja živim!!
  • ratnici sa telepa

    03.12.2018 16:16
    mi smo spremni
    daj vreme i mesto da mi njima naplatimo ... malo...
  • Nikola

    03.12.2018 15:26
    internet ratnici
    Citam komentare na vest, i ocekujem da ce izbiti krvava revolucija najkasnije do sutra uvece. A vidi francuze, zapalise Pariz. Bas smo jadni...
  • Ekonomista

    03.12.2018 14:57
    Naravno. Čim se povećaju plate u javnom sektoru povećaju se svi porezi.
    Ne može se iz budžeta samo deliti, mora se i uplaćivati.
    Veća bruto cifra potrebna za njihove plate -znači srazmerno uvećanje svih poreza za sve gradjane.
  • Novosađanka

    03.12.2018 14:48
    To su pare za troškove oko Promenade, a nameta će biti još.
    Uživajte u šopingu i samo brže, jače, bolje.
  • Mislim stvarno

    03.12.2018 14:40
    dobro je vise....
    Ajde dosta vas je vise majko rodjena prodali ste se svi ponaosob za sitne ćari neko za poslic u drzavnom sektoru neko za obecanje da ce ga dobiti sad samo po web portalima kmek kmekkkkkkkkkkkkk
  • Dok

    03.12.2018 14:40
    Hrvatska
    U Hrvatskoj se ne placa porez na imovinu, a u Evropskoj su uniji.
  • Marko

    03.12.2018 14:30
    racunica ponavljaca
    Kada su stanovi koje smo otkupili i koje posedujemo bili drustveni. bolje nam je stajao budzet nego sad, kad na njih placamo porez drzavi. Neko od Vas ne zna matematiku gospodo politicari ili toliko kradete da vam nikad nece biti dosta. Morace sila da radi jer ovako vise nece moci, sledeci put kad ojadjeni izigrani i namagarceni borci dobiju oruzje,,mislim da se necete dobro provesti. Molim boga da se to za mog zivota ne desi.
  • White Power

    03.12.2018 14:13
    Zemlja kretena
    Ali neverovatno je da sve rade kako bi ih narod sto pre rastrgao na sred Terazija.
    Idu logikom:"I turci su tako 5 vekova, pa nista."
    OK
    Samo polako...
    Noc je najmracnija pred svitanje...
  • Millos

    03.12.2018 13:49
    Tako je pao Tadic
    Dobro se secam da je ubacio vrhove fruske gore i obod futoga u drugu zonu. Uzeo tih 370 e godisnje za jednu kucu i otisao u legendu. Prvi gradske vlasti posle pada rezima bio je da postenije odredi zone, pa se porez ponovo svukao na 100e po kuci.
    Samo malo istorije. Nista maliciozno ne porucujem.
  • Joca

    03.12.2018 13:31
    cime se pravda ovo
    Kriza je sve veca posla sve manje,ljudi odlaze u pecalbu,kontrola javnih rashoda je intenzivirana,uvedene javne nabavke, smanjene plate i penzije,stopirano zaposljavanje a oni hoce jos pa i vise . Malo ste bahati gospodo politicari.Posebno kad citam o onom direktoru koridora sto je sagradio sebi zgradu od 30mil.€. Srbija je postala zemlja lopova,ostavljam ja vamu tu i takvu domovinu da radite glasate i dalje ratujete za rodnu grudu.
  • Novosadjan

    03.12.2018 13:30
    Ta kako Vam nije jasno...
    Pa to Vam je matematika najlosijih ucenika u skoli i rezultat matematike kupljenih diploma.
  • Mare

    03.12.2018 13:21
    Neko mi reče da se u Francuskoj ne plaća porez na imovinu
  • @Vojvodjanin

    03.12.2018 13:18
    Hoće, jednog dana, kada shvatiš da se i mi i oni, kao i cela Srbija, lagano šuri i krčka u istom naprednjačkom kazanu.
  • Lala

    03.12.2018 13:02
    Lopine
    Učite deco vi ste budućnost nemačke, švedske, Austrije.... Ovde je ko preživi pričaće
  • Lola

    03.12.2018 12:41
    Hoćemo se saginjati
    Sram vas bilo. Koliko puta treba d se plaća porez na imovinu? Zašto nije smanjen?
    Na sva usta...povećanje plata i penzija.
    Ko je ovde lud...niste vratili što ste uzeli a kamoli povećanje. Dosta vređanje inteligencije. Jel ima nešto što nije poskupelo ili u najavi da će. Zlatno doba za neke,za većinu blato.
  • Vojvodjanin

    03.12.2018 12:36
    Prekipece i dodjosima jednog dana.
  • Brus Vilis

    03.12.2018 12:35
    U Srbiji je najbolje biti odsutan, telom, a naročito duhom.
  • Ne veruj Danajcima

    03.12.2018 12:34
    Ne ne i ne
    Jos ste jednom pokazali da ste gluplji od najglupljeg glupana kad ne shvatate da kad nema povecanja plata nema ni osnova za podizanja cena.
    Eto uživali ste 1 dan.
  • zulum

    03.12.2018 12:33
    Nisu ovo novi nameti za porez, već zulum za odvodjenje podzemih voda iz Promenade po novom, skupljem, ekološkom cenovniku. Očekujte uskoro još novih, skupljih nameta jer će se, po običaju, sve slomiti na leđima građana Novog Sada.
    Ugodan šoping svim kupoholičarima Promenade.
  • Novosadjanin

    03.12.2018 12:13
    xaxaxaaaa e moj a veliki. Što si povećao, dao, poklonio........ već je uzeto nekoliko puta . SBB, TV, GORIVO, POREZ, LUK, KROMPIR, PAPRIKA...... ma sramota me je kako mi je dobro.
  • Maki

    03.12.2018 12:10
    Kanda cemo i mi poceti sa zutim prslucima????Lopurde jedne necete ni vi dugo!!!!!!
  • Deco, bežite odavde

    03.12.2018 12:09
    Samo cepaj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna